Autoritatile au deschis de astazi conturi distincte pentru plata direct la Trezorerie a contributiilor la veniturile din activitati independente. Conturile sunt afisate la sediile institutiilor la care se depun declaratiile de impunere.

"In ceea ce priveste conturile nu este problema beneficiarului. Conturile sunt informatiile care sunt adresate specialistilor, trebuie sa stie institutia care administreaza care este contul in care vor fi gestionate acele sume pe care le platiti acolo. Sunt adresate dumneavoastra in situatia in care doriti sa platiti direct la Trezorerie si sa nu mai accesati institutiile abilitate in acest sens",, a declarat astazi presedintele Casei de Pensii, Doina Parcalabu, conformj MEDIAFAX.

Aceasta a declarat anterior ca persoanele care obtin venituri din activitati independente, inclusiv drepturi de autor, au obligatia de a depune cate o declaratie o singura data la Casa de Pensii, Agentia pentru Somaj si Casa de Asigurari de Sanatate urmand sa depuna alte declaratii, daca veniturile scad sub 5 salarii medii brute.

"Problemele pe care le-am identificat in aceste zile au fost legate de faptul ca aceste persoane sunt plimbate de la un ghiseu la altul. Trebuie spus ca in toate institutiile, nu numai in Romania, declararea se face intr-un loc, iar plata se face intr-un alt loc, este principiul separarii operatiunilor. Daca fac obiectul platii lunare, persoanele vor fi identificate mult mai usor pe baza codului numeric personal si vor avea numai obligatia de plata", a adaugat Doina Parcalabu.

Totodata, dupa ce contribuabilii declara veniturile din activitati independente, acestia nu vor fi obligati sa completeze alte declaratii, decat daca veniturile lor scad sub plafonul celor cinci salarii medii brute pe economie. "Sunt obligati sa faca corecturile necesare in momentul in care veniturile pe care le-au declarat initial in declaratia initial depusa suporta modificari. Nu vor face obiectul notificarii in situatia in care acele venituri nu scad sub plafonul dat de nivelul celor cinci salarii medii brute pe economie", a explicat presedintele Casei de Pensii.

Citeste si:
Cât de importante sunt contribuțiile la pensie și cum să le maximizați
Cât de importante sunt...

Haos in toata tara la depunerea declaratiilor pentru pensii si somaj

Plata ziaristilor pe DDA, evaziune fiscala?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.