Mii de persoane au stat miercuri la cozi la casele de pensii si agentiile de ocupare a fortei de munca din tara pentru a-si depune declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor si PFA. Ministrul Muncii a anuntat ca nu vor exista penalitati pentru depasirea termenului.

  • Aglomeratie si haos

Desi data de 25 august este termenul limita, aglomeratia pentru depunerea documentelor in vederea achitarii contributiilor pentru pensii si somaj a aparut abia luni, fiind amplificata de mai multe nereguli:

Nu este clar ce documente trebuie depuse, nu se cunosc conturile in care ar urma sa intre banii, formularele au fost publicate tarziu. Mai mult, regulile privind depunerea declaratiilor pentru contributiile individuale la somaj, pensie si asigurari de sanatate sunt neclare si interpretate diferit chiar de catre functionari din institutiile care gestioneaza situatia, potrivit MEDIAFAX.

Cluj-Napoca: Sute de persoane s-au prezentat miercuri, inca de la ora 7.00, la ghiseele Casei Judetene de Pensii Cluj si AJOFM, pentru a depune declaratii si pentru a plati contributiile individuale de pensii si somaj. Mai multe persoane au declarat ca au fost nevoite sa se invoiasca de la locul de munca. "Nu mi se pare normal sa vin lunar sa pierd cateva ore la cozile de la institutii sa completez declaratii si sa dau bani la stat", a declarat un cetatean.

Casa Judeteana de Pensii Cluj a deschis patru ghisee de preluare a declaratiilor, plus un birou unde se pot primi documentele, iar AJOFM Cluj sase ghisee.

Si in Timis sute de persoane asteapta la rand sa depuna declaratiile pentru drepturi de autor, numarul ghiseelor fiind dublat,

Zeci de brasoveni au stat la cozi pentru a depune declaratiile pentru somaj si pensii. Casa Judeteana de Pensii (CJP) si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov au suplimentat atat numarul de angajati la ghisee, cat si programul de lucru cu publicul. Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a decis ca, in mod exceptional, luna aceasta sa prelungeasca termenul de depunere a declaratiilor pana in 31 august, dar si programul cu publicul, in cazul in care este nevoie.

Sibiu: Sute de persoane au stat miercuri la cozi la Casa Judeteana de Pensii, la Agentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru depunerea declaratiilor privind obtinerea de venituri din drepturi de autor.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Sibienii s-au asezat la rand inca de la primele ore ale diminetii. Si aici oamenii s-au aratat nemultumiti de timpul mare petrecut pentru completarea actelor, dar si de orele petrecute la cozi. In plus, s-au plans de termenul scurt in care au fost nevoiti sa duca la indeplinire noile obligatii.

  • Statul "ne iarta"!

Persoanele care nu reusesc sa depuna la timp declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putand fi depuse pe parcursul acestei saptamanai. Totodata, neconcordantele ce se pot ivi pot fi refacute, a declarat miercuri ministrul Muncii, Mihai Seitan. [Nu ti-ai depus declaratia de venit la timp? Statul te iarta!].

Acesta a precizat faptul ca, de zece ani, in perioada 24 - 25 a fiecarei luni este aglomeratie mare la casele de pensii si la agentiile somaj, doarece in aceasta perioada vin si reprezentantii firmelor care trebuie sa depuna documentele.

Citeste si:
Meghan Markle a câștigat drepturile de autor ale unei scrisori...
Meghan Markle a câștigat...

  • La coada pentru taxe, lunar

Raspunzand unei intrebari legate de faptul ca 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt in postura de a se prezenta lunar la ghisee cu declaratii pentru a plati taxe, premierul Emil Boc a declarat, marti seara, ca este vorba despre o supozitie, afirmand ca o asemenea informatie nu se confirma.

Acesta i-a indicat pe ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan drept persoane care pot oferi informatii ce tin de componenta tehnica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.