Mii de muzee din Europa vor participa in noaptea de sambata spre duminica la cea de-a sasea editie a Noptii Europene a Muzeelor. Numarul institutiilor culturale din Romania deschise gratuit vizitatorilor este de aproape 40.

  • Ce muzee poti vizita in Bucuresti
In Capitala, 12 muzee isi vor deschide usile pentru vizitatori, iar daca vremea va tine cu iubitorii de arta fara somn, strazile oraselor din toata tara se vor umple de oameni care nu pot rezista provocarii lansate de institutiile culturale.

Institutiile deschise in Capitala sunt Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Geologie, Muzeul National „George Enescu", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I", Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti", Muzeul Taranului Roman, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Aviatiei si Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi.

  • Muzee deschise in restul tarii

In tara vor fi deschise alte 25 de muzee, printre care Castelul Peles, Complexul Muzeal Arad, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul de Arta Brasov, Muzeele Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie Sighisoara si Muzeul Judetean Botosani.

Si locuitorii din Sinaia, Cluj-Napoca, Iasi, Sfantu Gheorhe, Iasi si Bran se vor putea bucura de aceasta noapte alba.

  • 41 de tari europene participa la Noaptea Muzeelor

La editiile trecute ale evenimentului, mii de oameni din toata tara au profitat de Noaptea Muzeelor. Anul acesta, vor putea fi admirate expozitii de arta, dar si spectacole de muzica, dans, teatru, film si proiectii in aer liber, toate gratuit.
Peste 3.000 de muzee europene isi vor deschide portile gratuit, sambata noaptea, pentru cea de-a sasea editie a Noptii Muzeelor. Cele mai multe institutii culturale vor fi deschise in Franta, 1.200 de muzee pe care Ministerul Culturii a decis sa le puna la dispozitia iubitorilor de arta pentru o plimbare nocturna.

In 2009, peste 30 de muzee din Bucuresti si din tara au participat intre 16 si 17 mai la Noaptea Muzeelor. In Capitala, au participat la editia a cincea a Noptii Muzeelor 11 institutii, deschise ca parte a unui circuit pe care vizitatorii l-au putut parcurge cu ajutorul unei linii de autobuz special pusa la dispozitie pentru eveniment, sau pe jos.

Citeste si:
Vizitează gratuit muzeele din București. Cum poți beneficia de...
Vizitează gratuit muzeele din...

Noaptea Muzeelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.