Noaptea europeana a muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a VI-a editie, va avea loc anul acesta in noaptea dintre 15 si 16 mai, insa lista institutiilor din Romania care vor participa la manifestatie nu a fost inca anuntata.

Potrivit Ministerulul Culturii, anul acesta, la fel ca si la editiile precedente, manifestarea isi propune sa stimuleze interesul publicului larg asupra bogatiei si diversitatii patrimoniului cultural national si european, asigurand accesul gratuit la colectiile muzeale.

La manifestatie participa toate tarile membre ale Consiliului Europei. Evenimentul a fost initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta in anul 2005 si se bucura in 2010, pentru al saselea an consecutiv, de inaltul patronaj al Secretarului General al Consiliului Europei, domnul Thorbjorn Jagland, precum si de patronajul UNESCO, pentru al doilea an consecutiv, relateaza NewsIn.

Pe 18 mai, Consiliul International al Muzeelor (I.C.O.M.) organizeaza Ziua Internationala a Muzeelor, apropierea dintre cele doua evenimente fiind deosebit de importanta in contextul cultural european actual.

In 2009 peste 30 de muzee, din Bucuresti si din tara, au participat, intre 16 si 17 mai, la Noaptea Muzeelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.