Bucureștiul este un oraș plin de obiective turistice pentru persoanele de toate vârstele. Obișnuim să mergem la muzee doar în vestita Noapte a Muzeelor sau când suntem în cautare de a vedea ceva nou. În caz că nu știai, unele muzee din Capitală au intrarea liberă nu doar în Noaptea Muzeelor. Află când poți beneficia de această gratuitatea pentru a petrece niște zile culturale.

Mai jos ți-am pregătit o listă cu unele muzee din Capitală care au acces gratuit în anumite zile. Profită de ocazie și vizitează muzeele care ți-au trezit cel mai mare interes.


  • Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). Muzeul conține 44 de colecții donate statului român. Este permis accesul gratuit în prima miercuri a fiecărei luni.

  • Muzeul Țăranului Român (Sos Kiseleff, Nr.3, Sector 1), intrarea este gratuită în ziua a 26-a a fiecărei luni. În cadrul acestuia se regăsesc: Galeria de artă țărănească, sala cinema a muzeului, acesta organizează și un club personal – Momentan ÎNCHIS

  • Muzeul Național de Artă al României – Palatul Regal (Calea Victoriei, Nr. 49-53, Sector 1), în prima miercuri a fiecărei luni este permisă intrarea gratuită. Dintre colecțiile sale permanente: Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de artă românească modernă, Galeria de Artă Europeană, Galeria Virtuală de Artă Orientală. Colecția de Artă Islamică.

  • Muzeul K.H. Zambaccian (Str. Muzeul Zambaccian, Nr. 21A, Sector 1), prima miercuri a fiecărei luni este permisă intrarea gratuită. Aici putem să ne bucurăm de expoziția „Zambaccian despre Pallady”.

  • Muzeul National George Enescu – Palatul Cantacuzino (Calea Victoriei, Nr. 141, Sector 1), accesul este gratuit în fiecare zi de 26 din toate lunile anului. – Momentan ÎNCHIS

  • Muzeul Băncii Naționale a României – BNR organizează de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale, tururi ghidate gratuite pentru publicul interesat de moștenirea istorică, monetară și culturală a Băncii Naționale a României. Tururile încep zilnic la orele 10, 14 și 16.

  • Muzeul Theodor Pallady – Casa Melik (Str. Spătarului, Nr.22, Sector 2): prima miercuri a fiecărei luni: intrare gratuită. Este cunoscută și sub numele de Colecția Serafina și Gheorghe Răut.

  • Muzeul de Arta Vasile Grigore – pictor si colecționar (Str. Maria Rosetti Nr.29, Sector 2). Poate fi vizitat în ultima zi de miercuri a fiecărei luni intrarea este liberă.

  • Muzeul Armenesc Dudian (Bl. Carol I. Nr 43, Setor 2), intrarea gratuită Luni-Vineri: 9:00 – 14:00. Clădirea muzeului a fost proiectată de către arhitectul Emil Călinescu (a proiectat și clădirea Muzeul Hărților de pe strada Londra). În cadrul acestuia pot fi admirate mai multe obiecte de cult și nu numai ce au aparținut armenilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.