In aceasta seara vom afla care este cea mai buna productie cinematografica autohtona, la Gala Premiilor Gopo. Intre favorite se afla filme de exceptie ale anului 2009, care au adus onoare tarii noastre la festivalurile internationale.
TVR1 si Radio Romania Cultural preiau in direct pe frecventele nationale Gala Premiilor Gopo, incepand cu ora 21:10.

Pe internet, romanii din intreaga lume vor putea urmari Gala inca de la sosirea invitatilor pe covorul rosu de la Palatul Parlamentului. Incepand cu ora 19:30, intr-o transmisiune-maraton de trei ore si jumatate, vizitatorii site-urilor www.premiilegopo.ro.

[Oscarurile romanesti se anunta incendiare]

In cursa pentru Marele Premiu au intrat filme de exceptie, laureate la festivaluri internationale. Printre favorite se afla lung metrajul de debut al lui Radu Jude, Cea mai fericita fata din lume, o co-productie Romania-Olanda, filmul lui Corneliu Porumboiu Politist, Adjectiv, superproductia francezo-italiano-romano-belgiana regizata de Radu Mihaileanu, Concertul. Filmul Katalin Varga (r. Peter Strickland, o productie Romania – Ungaria – Marea Britanie), primul film romanesc premiat in competitia Festivalului de la Berlin dupa 13 ani, este de asemenea favorit in cursa “Oscarurilor romanesti”.

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din Romania - va avea loc la Palatul Parlamentului - Sala Unirii si este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications, al Ministerului Culturii si Cultelor si al Centrului National al Cinematografiei (CNC).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.