Profesorii care nu au primit majorarea cu 17% a salariului o vor primi, a declarat astazi premierul Emil Boc, referindu-se la dascalii din Buzau

"Trebuie sa gasim o solutie echilibrata, cu respectarea cadrului legal, dar prin care toti profesorii sa aiba, repet, inca o data, pornind de la vechime si cadrele aferente, un tratament corect, pe care sa il aplicam tuturor bugetarilor, inclusiv profesorilor din acest moment. Am dat dispozitie ca la Buzau, daca au fost profesori care n-au primit majorare de 17%, pe care au primit-o toti profesorii din tara aceasta, sa faca alocatii suplimentare de bani, sa primeasca", a declarat Emil Boc.

Revolta in Educatie

Premierul a adaugat ca majorarea de 17% se aplica deja pentru toti profesorii din Romania, de cand a fost propusa majorarea cu 50%. "Noi vrem acum, prin ceea ce facem, ca pe o anumita categorie profesionala, intr-un anumit context in care lucreaza, sa aiba egalitate de tratament. (...) Asta e prima problema si trebuie rezolvata cumva. A doua este legata de aplicarea unor sentinte judecatoresti cu privire la sporul de 50% pentru cadrele didactice. Din cei 50% bani pentru profesori, vreau sa stiti ca 17% majorare se aplica deja pentru toti profesorii din Romania. Deci cand a fost majorarea propusa cu 50%, 17 deja se aplica pentru toti. A mai ramas de dat 33%", a explicat Emil Boc.

Cat despre restul banilor, 33%, Boc sustine ca unii profesori au castigat in instanta acesti bani, astfel ca in acest moment, in Romania, exista categorii de profesori care au salariul majorat cu 50%, iar altii doar cu 17%. In legatura cu sporurile profesorilor, pe care sindicalistii le considera legale, Emil Boc a declarat ca autoritatea statului, Curtea de Conturi, le consacra ca fiind ilegale.

Profesorii din Buzau, in greva pentru o saptamana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.