De maine, CFR pune in functiune sistemul xSellKiosk de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern. Inca 10 automate urmeaza sa fie montate in cursul anului 2010, in alte statii din tara

"Automatele de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern sunt usor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimatiilor de calatorie au incorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevazute cu module si aplicatii necesare pentru emiterea legitimatiilor si rezervarea locurilor, si ofera o gama larga de informatii referitoare la informarea calatorilor despre orele de plecare si sosire a trenurilor, cu posibilitatea de tiparire a informatiilor, vanzarea de legitimatii de calatorie in trafic intern - se emit legitimatii de baza, la tarif/pret intreg pentru copii, elevi si studenti cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasa si plata prin card a legitimatiilor achizitionate cu tiparirea chitantei aferente pentru tranzactia bancara", au declarat reprezentantii CFR Calatori.

In urmatoarele trei saptamani ale etapei I, programul pilot isi va extinde functionalitatile de baza prin introducerea ofertelor tarifare (dus-intors, minigrup etc.) si rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit si cuseta.

Etapa a doua prevede ca, dupa jumatatea a doua a anului 2010, sistemul sa aiba optiunea de plata si in numerar, urmand ca intr-o perioada scurta sa fie extins la nivelul intregii retele feroviare.

"Sistemul xSellKiosk de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern este un proiect necesar si util nu numai pentru modernizarea activitatii comerciale a CFR Calatori, dar mai ales pentru ca ofera publicului o disponibilitate maxima de utilizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7", se precizeaza in comunicatul trimis de CFR.

Totodata, punerea in functiune a automatelor de vanzare bilete permite companiei asigurarea de noi canale de distributie a legitimatiilor de calatorie CFR, acestea urmand a fi montate in statiile unde nu este asigurat serviciu permanent.

Practic, automatele de vanzare pot fi considerate posturi de lucru xSell fara operator uman, pentru care toate incasarile, situatiile comerciale si rapoartele sunt intocmite, transmise si arhivate dupa aceleasi principii ca orice alt post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.