In noptile de 24-25 si 25-26 ianuarie in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si in judetele Brasov, Harghita si Covasna se vor inregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub - 26 de grade.
Directorul ANM Ion Sandu a precizat ca in aceste zone, temperatura ar putea cobori chiar si pana la minus 31 de grade Celsius.


Codul galben se mentine in estul, sudul si centrul tarii

In intervalul 24 ianuarie ora 10 - 27 ianuarie ora 08, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

In partea de sud-est a teritoriului, in intervalul 24 ianuarie ora 10 - 25 ianuarie ora 10, vantul va mai prezenta unele intensificari, cu viteze de pana la 40 ... 50 km/h, spulberand izolat zapada si determinand local scaderea valorilor, informeaza ANM.

"Vantul, in partea de sud-est a tarii, inceteaza maine dupa-masa, o sa fie 50-60 de km pe ora va ramane pana maine dupa-masa. Temperaturi de -15/-25 de grade vor ramane, asa cum e data atentionarea, pana pe 27 ianuarie, dar trebuie facuta precizarea ca, din aceasta data, vom avea -5/-15 grade, adica o incalzire de 10 grade. Nu mai se impune atentionarea cod galben dupa aceea, dar e posibil pentru miercuri sa ramana judetele Suceava si Botosani. Restul vor iesi de sub atentionare", a comentat Ion Sandu, directorul ANM, potrivit NewsIn.

Avertizarea de “cod portocaliu” s-a facut in cadrul unei videoconferinte convocate de premierul Emil Boc, la Guvern, cu prefectii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.