Constantin Brancusi este pe locul patru in topul vanzarilor din 2009 cu lucrarea "Madame L. R.", vanduta pentru 37,1 milioane de dolari in februarie, noteaza Capital.
Una dintre cele mai importante colectii de arta scoase la licitatie anul acesta a fost cea a designerului Yves Saint Laurent si a pertenerului sau Pierre Berge, care a renuntat la lucrari pentru ca ii aminteau de moartea acestuia. Patru dintre cele mai scumpe zece lucrari de arta ale anului 2009 vin din acesta colectie, printre care un tablou semnat Henry Matisse, pe locul doi in top, si sculptura "Madame L.R." de Constantin Brancusi, pe locul patru. Suma obtinuta din vanzarea intregii colectii este de 483.835.144 de dolari, un record mondial pentru o colectie privata.

Cea mai scumpa opera a anului a fost, potrivit Capital, desenul in creta al lui Rafael, "Head of Muse", vandut pentru 47,6 milioane de dolari la casa Christie's din Londra. Acesta a stabilit un nou record mondial de pret pentru o lucrare pe hartie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.