De data asta s-a intamplat la Targu Jiu. O poveste de iubire intre un baiat de 19 ani si cea care i-a fost profesoara de romana pana in vara, cand el a terminat liceul, s-a transformat intr-o drama.

Daca la cinci zile de la tragicul eveniment autoritatile inca nu au deslusit acest caz, Andra Popovici, sora victimei, si Razvan Dumitru, prietenul acesteia, au pus cap la cap piesele de puzzle pentru clasarea juridica a cazului in doar 24 de ore de la incident, prin predarea mai multor date politiei. In 72 de ore de la incident, ei au reconstituit arhitectura evenimentului. Daca doi oameni care nu sunt loviti de geniu, ci de tristete, au reusit acest lucru in trei zile, cate luni le trebuie oare mecanismelor schizoide ale statului pentru legiuitor pentru a avea o reactie?.

"Alexandru nu s-a sinucis pentru ca a fost parasit. Pe 31 octombrie 2008, ora 21:40, Ramona declara intr-o conversatie privata pe messenger cu Alex ca doreste sa dea la facultate, sa fie psiholog. Ironic, nu ? Dupa aproximativ 10 minute, la ora 21:48, declara ca nu mai suporta viata, ca nu se mai suporta pe ea, pentru ca e naspa si nu ii place cum are fata si parul. Nu cred ca Ramona sa aiba vreo sansa ca psiholog, dar ca nota informativa recomand Psihologia mecanismelor cognitive a lui Mielu Zlate. Isi va da seama ca pe 31 octombrie 2008 ea a luat la nivel rezidual-subconstient decizia sa se sinucida. Fatidic, peste un an, in preajma datei de 30 octombrie 2009, a si incercat sa o faca. Instabilitatea psiho-emotionala a unei profesoare de limba romana si faptul ca a reprezentat combustibilul iluziei unei iubiri dupa o casatorie esuata de sapte ani o face direct responsabila de finalitatea lui Alex", este de parere Razvan.

Relatia a avut loc in timpul in care Alex era inca elevul Ramonei Mischie. Nu au fost doar plimbari nocturne si saruturi, ci si relatii intime, asa cum a marturisit unul din prietenii lui Alex. Conform unei declaratii reiese ca ceva s-a intamplat si undeva in preajma sarabatorilor de pasti, anul 2009:

<<Mi-a fost ff greu sa aud ca...te-ai culca cu altcineva...un necunoscut...sau o persoana la care nu ai tine...doar pentru ca...simti nevoia si cu mine (care tin la tine) nu ai face asta pt ca te-as tortura dupa cu alte vorbe. Hai sa te intreb ceva Ramo...de cate ori ti-am amintit eu de asa ceva? de cate ori ti-am zis eu 'cum ai putut sa ma lasi imediat dupa ce s-a intamplat si de Pasti>>, ii spunea Alex profesoarei sale intr-unul dintre mesaje.

"Aparent este doar un caz singular. Fals. Este un caz repetitiv ceea ce il face un tipar. In relatia senzational versus adevar castigatorul ar trebui sa fie ultimul. Si adevarul este urmatorul:

  • PERSOANE CARE CUNOSTEAU SITUATIA
Ramona Mischie, profesoara de limba romana
Mama Ramonei Mischie, alta profesoara
Adelina Vladutu, veche si buna prietena
Mihaela Barbu, redactor ziarul Libertatea
Razvan Paicu, bun prieten

  • TAINUIREA RELATIEI
Ramona Mischie, timp de 12-13 luni. Ramona Mischie era nesigura pe viata si obiectivele ei, declarand intr-o conversatie cu Alex din octombrie 2008: <<ce deprimata suuunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. viataaaaaaaaa asta....nu mi place deloc.....nu ma mai suport sunt
naspa!!!!!!!! scuze..nu mai vb cu mine...sunt deprimata rau>>
.

Mama Ramonei Mischie, cel putin de 6-7 luni. Mama Ramonei Mischie cunoscut relatia, tentativa de suicid a Ramonei avand inclusiv o intalnire cu Alex. Din declaratia lui Alex reiese ca mama Ramonei le-a interzis aceasta relatie nu pentru ca ar fi impotriva firii, a diferentei de varsta, a aspectului sau intelegentei lui Alex. Motivul a fost simplu: pur si simplu nu esti un tip cu bani. Dupa despartirea relatiei se pare ca mama Ramonei nu a mai avut nimic de obiectat impotriva unei relatii a Ramonei cu un barbat cu 12 ani mai in varsta, cu o situatie financiara stabila.

Adelina Vladutu, o buna si veche prietena, 2 luni. Cunostea tentativele de suicid ale lui Alex de dinainte de data de 30 iulie 2009. In data de 29 septembrie 2009, la ora 23:00, intr-o conversatie a aflat identitatea persoanei: profesoara de limba romana. Reiese ca a fost una dintre putinele persoane care s-a intalnit insistent cu Alex, a conversat foarte mult cu el si a incercat sa il convinga sa renunte la toate aceste ganduri. Cu toate acestea nu a contactat familia si/sau politia.

Mihaela Barbu, redactor ziarul Libertatea, 2 luni: A cunoscut si a primit informatii relevante despre aceasta relatie de la Alex, care initial dorea sa o faca publica din 30 septembrie 2009, ora 13:27 PM. Aceasta nu a comunicat insa absolut nimic, nici familiei nici apropiatilor, in urma altei informari a lui Alex care s-a razgandit si nu a mai dorit sa faca publica aceasta informatie. Nu cunostea detalii despre tentativele de suicid.

Razvan Paicu, bun prieten, 2-3 luni. Era un bun prieten al lui Alex, care la randul sau stia de mai multe luni de relatia acestuia cu Ramona Mischie. Nici el nu cunostea tentativele de suicid ale lui Alex, implicit a considerat evenimentul consumat deci non-necesara informarea autoritatilor incompetente.

  • TENTATIVELE DE SUICID
ALEXANDRU POPOVICI: 18 tentative intre aprilie-mai 2009 - 25 noiembrie 2009
RAMONA MISCHIE: a doua decada a lunii octombrie 2009

  • SIRUL EVENIMENTELOR
- iunie 2008, Ramona divorteaza de sotul ei
- 15 septemrie 2008, Ramona il cunoaste pe Alex
- octombrie 2008 are loc relatia cu Alex
- ianuarie 2009 se despart conform Ramonei
- aprilie 2009 conform lui Alex
- noiembrie 2009 are loc actul de suicid


  • SOLUTII
Excluderea Ramonei Mischie din invatamantul preuniversitar
Excluderea mamei Ramonei Mischie din invatamant, intrucat a tainuit informatii care puteau duce la salvarea lui Alex.
Promulgarea unei legi care sa instituie raspunderea penala pentru astfel de situatii. Iubirea nu are granite legislative, dar viata unui om da"
, concluzioneaza rudele baiatului de 19 ani care si-a curmat viata din dragoste pentru profesoara lui.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.