Fermierii care protesteaza la Palatul Cotroceni s-au imbrancit cu jandarmii insarcinati cu asigurarea ordinii in zona, incercand sa rupa cordonul fortelor de ordine de mai multe ori, fara rezultat insa, potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucuresti
Cei aproximativ 1.000 de crescatori de taurine care au protestat miercuri la sediul Ministerului Finantelor Publice s-au indreptat catre Palatul Cotroceni si au avertizat ca vor bloca drumurile nationale in aceasta noapte, daca nici aici nu vor gasi sprijin

Acestia au amenintat si cu boicotarea alegerilor electorale, daca nu vor primi subventiile solicitate, solicitand ca banii sa fie achitati pana la alegerile prezidentiale. Sindicatul Crescatorilor de Taurine a inceput protestu in aceasta dimineata la Ministerul Finantelor, unde de asemenea au existat incidente cu fortele de ordine.

O delegatie de sase persoane din randul crescatorilor de taurine, care protesteaza miercuri la Palatul Cotroceni, a intrat la discutii cu reprezentanti ai Presedintiei. "Suntem sase persoane, trei reprezentanti din partea crescatorilor de ovine si trei din partea crescatorilor de bovine", a declarat pentru NewsIn Costel Caras, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine.

Initial, negocierile dintre reprezentantii crescatorilor de taurine si cei ai Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Agriculturii au esuat, provocand continuarea protestelor nemultumiti de neplata subventiilor.

Jandarmii au intervenit de mai multe ori pentru a-i calma pe fermierii, intrucat vroiau sa intre in cladirea Ministerului Finantelor Publice. Acestia au reusit mai devreme sa rupa cordonul facut de fortele de ordine, dar au fost readusi de jandarmi la locul de protest.

De asemenea, 300-400 de crescatori de ovine si caprine protesteaza in fata sediului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cerand acordarea subventiilor pentru animale si acuzand politicienii de starea grea in care se afla agricultura Romaneasca. "Daca subventiile nu se dau la timp, acum cand ne putem aproviziona cu furaje, riscam ca la iarna pretul acestora sa se dubleze si sa nu le mai putem acorda", a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei.

Acesta a mai spus ca fermierii vor renunta la animale in lipsa subventiilor, neavand cu ce sa le hraneasca. Fermierii adunati in fata MAPDR au adus pancarte cu mesajele "Ati distrus agricultura romaneasca", cerand sprijinirea micilor fermieri.


  • Fermierii ameninta si cu boicotarea alegerilor

Fermierii care protesetaza in fata Ministerului Agriculturii cer sa intre la negocieri cu ministerul interimar al agriculturii Radu Berceanu, amenintand cu boicotarea alegerilor electorale si cu blocarea principalelor artere de transport din tara, in cazul nerezolvarii problemelor

"Vrem sa intram la negocieri cu ministrul interimar al agriculturii Radu Berceanu. In cazul nerezolvarii cerintelor, fermierii vor boicota alegerile, nu in sensul ca nu se vor duce la vot, ci vor face in asa fel ca voturile lor sa fie anulate. Vom pune doua-trei stampile pe buletinele de vot pentru ca acestea sa nu ajute pe nimeni. De asemenea, fermierii vor bloca principalele artere de transport din tara, drumuri nationale si judetene", a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.