Ministerul Turismului va aloca doua milioane de euro, din bugetul de stat, pentru difuzarea unui clip de promovare a destinatiei turistice in Romania pe doua posturi TV internationale, a declarat marti ministrul de resort, Elena Udrea.
"Urmeaza sa contractam doua mari televiziuni internationale, prin licitatie, unde sa difuzam spotul. Pentru promovarea acestuia vrem sa alocam doua milioane de euro, bani din bugetul de stat destinati Ministerului Turismului. Campania pentru promovarea turismului romanesc in strainatate va costa cu totul cateva milioane de euro", a spus Elena Udrea, potrivit NewsIn.

Ministrul turismului a precizat ca mizeaza pe ecoturism, agroturism, zona Deltei Dunarii, turismul istoric, turismul cultural si turismul religios. Tarile carora se va adresa in mod special sunt cele europene, dar si turistilor din Statele Unite si Rusia.

Spotul TV va fi gata la jumatatea lunii mai si este realizat de firma ADDV Euro RSCG, care va crea totodata si carti postale pentru aceasta campanie. BRD Groupe Societe Generale va suporta costul realizarii acestuia, care se ridica la peste 400.000 euro, dupa cum a precizat directorul general adjunct al bancii, Sorin Popa.

BRD si Ministerul Turismului au semnat, marti, un parteneriat prin care demareaza o campanie de promovare a turismului romanesc in strainatate. Campania se va desfasura sub numele “Romania, the Land of Choice”, iar ca parteneri de imagine sunt cei mai cunoscuti trei sportivi romani in lume: Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

"Acesta este un parteneriat neobisnuit intre un minister si o banca, este o exclusivitate pentru minister. Campania va dura pana vom avea brandul turistic national, adica undeva in primavara lui 2010", a mai spus Elena Udrea.

Potrivit acesteia, cei trei mari sportivi au cea mai mare notorietate pe plan international. "Raman primii ambasadori ai Romaniei, cei mai cunoscuti in toata lumea", a mentionat Udrea.

Ministrul Turismului a adaugat ca isi propune sa atraga un numar cat mai mare de turisti din Germania, Spania, Franta, Israel, SUA si Austria. De asemenea, Elena Udrea vrea ca institutia pe care o conduce sa aiba o contributie mai mare la Produsul Intern Brut (PIB) al tarii la expirarea mandatului sau, de 6-7% pana in 2013, fata de pana la 3%, cat este in prezent.

Ministerul Turismului va participa intre 5 si 8 mai, pentru prima data, la Targul de Turism din Dubai. "Vrem sa prezentam Romania, dar tinta noastra este sa atragem investitori. Ei chiar stiu sa faca turism si au si bani", a mai spus Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.