Social 19 Martie 2009 14:28
Grav accident produs astazi pe DJ 103, la intrarea in comuna brasoveana Sanpetru. Un camion a lovit un limitator de inaltime, care s-a prabusit peste un autoturism Dacia Logan, omorand o persoana si ranind o alta. Seful Politiei Rutiere Brasov sustine ca vina pentru acest accident apartine in totalitate soferului autocamionului, intrucat inaltimea camionului cu utilaj depasea limita de inaltime permisa pe acel tronson de drum.

Accidentul s-a petrecut pe soseaua care leaga municipiul Brasov de localitatea Sanpetru, relateaza NewsIn.

Potrivit politistilor, o masina de mare tonaj a trecut pe sub limitatorul de inaltime, pe care l-a agatat, iar una dintre grinzile metalice a cazut peste masina care se afla in spatele camionului. In autoturism, un Logan, se aflau doua persoane.

La locul accidentului s-au deplasat doua echipaje ale SMURD, iar pentru scoaterea celor doua persoane din masina a fost nevoie de interventia echipei de descarcerare.

Ministrul Trasporturilor, Radu Berceanu, aflat in vizita la Brasov in momentul producerii accidentului, a declarat ca va intocmi o comisie de ancheta, pentru a stabili daca acest limitator a fost montat corespunzator si daca i s-au facut verificari.

Camionul nu ar fi trebuit sa circule pe acel drum

Seful Politiei Rutiere Brasov, comisarul Claudiu Tamarjan, a declarat ca inaltimea camionului cu utilaj care a lovit un limitator de inaltime din judetul Brasov depasea limita de inaltime permisa pe acel tronson de drum, motiv pentru care transportul ar fi trebuit efectuat pe un traseu alternativ, transmite NewsIn.

Tamarjan a precizat ca vina pentru acest accident apartine in totalitate soferului autocamionului, dar cercetarile se vor extinde si asupra firmei transportatoare, care trebuia sa verifice traseul si inaltimea incarcaturii.

"Din masuratorile efectuate a rezultat ca inaltimea limitatorului era de 4,40 m, iar a camionului cu utilaj era de 4,60 m. Conform primelor verificari, vina apartine in totalitate soferului, dar cercetarile se vor extinde si asupra firmei transportatoare care trebuia sa verifice traseul si inaltimea incarcaturii. Transportul ar fi trebuit efectuat pe un traseu alternativa, pe DN 13 spre Bod", a declarat comisarul Claudiu Tamarjan, seful Politiei Rutiere Brasov.

Reprezentantii Consiliului Judetean, care au in grija acest sector de drum, spun ca ultimele lucrari la DJ 103 s-au efectuat in toamna anului trecut, atunci cand au fost refacute si marcajele. "Noi am respectat Ordonanta cu privire la regimul juridic al drumurilor, care spune ca cei care fac transport agabaritic trebuie sa obtina o autorizatie speciala de transport. Cum firma nu a cerut o astfel de autorizatie, poarta raspunderea asupra evenimentului. Este o inconstienta sa transporti un asemenea utilaj pe platforma unui camion", a declarat Viorel Costea, reprezentantul Cosniliului Judetean Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.