In timp ce responsabilii municipalitatii dau unda verde complexului Dambovita Center pe locul fostei Case Radio, ONG-urile protesteaza. Reprezentantii dezvoltatorului spun ca au toate avizele, creeaza locuri de munca si respecta proiectul.

Contestatarii transformarii fostei Case Radio de la intersectia bulevardelor Stirbei Voda si Plevnei intr-un centru comercial sunt asociatiile neguvernamentale si Ordinul Arhitectilor din Bucuresti.

,,Este in totala discordanta cu cladirile din jur si se creeaza o poluare a Bucurestiului si mai mare”, a explicat presedintele Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, Nicusor Dan. Reprezentanti ai acestei asociatii au participat ieri, alaturi de alte cateva zeci de persoane, la un protest in strada fata de aceasta constructie.

,,Afecteaza panza freatica”

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Bucuresti , Mircea Ochinciuc, a declarat pentru Agerpres ca ,,una dintre propunerile pe care ar fi trebuit sa le anunte autoritatile locale este ca se va realiza un centru cultural, nu un balci comercial”. El a adaugat ca proiectul care urmeaza sa fie supus la vot in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (GCMB) va perturba panza freatica a zonei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.