Am intrat in Uniunea Europeana in urma cu doi si inca dinainte ni se promiteau cate in luna si in stele. Ni s-au promis kilometri de autostrada si ne-am ales cu sute de gropi sau restrictii cu nemiluita pe toate drumurile tarii.
Romania nu reuseste in nici un chip sa se ridice la nivelul infrastructurii existente in tarile vest-europene. Mai mult, tara noastra "reuseste" contraperformanta de a se clasa in spatele unor tari africane cand vine vorba de calitatea soselelor, relateaza Automarket.

Intr-un top realizat recent de catre Forumul Economic Mondial (FEM), Romania ocupa locul 123 la capitolul calitate a drumurilor, mult sub vecinii nostri unguri (locul 64 in lume) sau bulgari (pe pozitia 105). Mai mult, departatul Kargastan reuseste sa depaseasca la acest capitol atat Romania, cat si Bulgaria, clasandu-se pe un onorabil loc 104. Pentru a adanci rana, tari ca Burundi, Cambodgia, Tanzania, Zambia sau Albania se afla de asemenea in fata noastra in acest top, reusind sa acopere de rusine autoritatile, care avanseaza intr-un ritm extrem de lent lucrarile la viitoarele autostrazi nationale.

Chiar daca nu a fost realizat nimic din ce s-a promis si in aceasta campanie electorala, partidele politice promit, in medie, cate 250 de kilometri de autostrada pe an de acum si pana in 2012.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.