Radicalii maghiari au partid cu acte in regula, hotarirea de vineri a Curtii de Apel Bucuresti privind inregistrarea Partidului Civic Maghiar fiind definitiva.

Potrivit Ziua, procurorul a cerut vineri Curtii de Apel casarea deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care s-a dispus inregistrarea Partidului Civic Maghiar, pe motiv ca exista semnaturi false pe listele de sustinatori depuse la dosar, si trimiterea cauzei spre rejudecare.

Procurorul a sustinut ca magistratii Tribunalului Bucuresti nu ar fi cercetat cu atentie fondul cauzei si, in consecinta, nu ar fi observat ca ar exista semnaturi aproape identice in dreptul unor persoane diferite. "Exista indicii ale infractiunii de fals", a spus procurorul, sustinand ca o persoana a semnat in fals pentru alte persoane.

Avocatul Partidului Civic Maghiar, Doru Costea, a sustinut ca este vorba despre "o maniera de obstaculare" a inregistrarii partidului.

La termenul de vineri, instanta a pus in discutie cereri de interventie din partea unor persoane care au sustinut ca li s-ar fi folosit datele personale si semnaturile, pe listele de sustinere a PCM, fara a-si da consimtamantul, si le-a respins ca inadmisibile.

Dupa cum informeaza Cotidianul, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, pe 29 ianuarie 2008, cererea de inregistrare a PCM si au dispus inregistrarea acestuia in registrul partidelor politice existent la Tribunalul Bucuresti.

Instanta a admis cererea de inregistrare cu tot cu denumirea partidului tradusa in limba maghiara. Din actele dosarului rezulta ca denumirea completa este "Partidul Civic Maghiar - Magyar Polgari Part", abreviat "PCM-MPP".

Szasz Jeno, presedintele PCM, a salutat decizia instantei, spunand ca „de acum incolo putem vorbi despre democratie si despre pluralism politic“ in randul comunitat ii maghiare. Liderii UDMR, in schimb, nu s-au bucurat de inregistrarea formatiunii rivale, informeaza EVZ.

„As fi ipocrit sa spun ca ma bucur ca s-a inregistrat. Dar oricum, de mult timp, sub diferite forme, membrii PCM concurau impotriva UDMR. Asa vom putea sa stim cine sta in fata“, a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.