Dupa intalnirea dintre Victor Ponta si Traian Basescu, premierul a declarat ca Romania va fi reprezentata de presedinte la urmatorul Consiliu European.

"Domnia sa m-a anuntat, ca tinand cont de situatia europeana, doreste sa participe personal la Consiliul European. Am luat act de decizia presedintelui si va participa la Consiliul European. Basescu mi-a spus ca are o indelungata experienta si ca ar trebui sa participe. Presedintele a invocat ideea unei participari comune, dar cred ca ar fi o confuzie", a declarat Victor Ponta, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, premierul a afirmat ca l-a informat pe Basescu asupra rezultatelor negocierilor de pana acum referitoare la exercitiul financiar multi anual 2014-2020.

"L-am informat pe Basescu asupra rezultatelor negocierilor de pana acum referitoare la exercitiul financiar multianual 2014-2020. Am reliefat cele doua obiective ale Romaniei: politica agricola comuna - atingerea unui nivel de convergenta privind platile directe, politica de coeziune - alocarea unei sume corespunzatoare din proiectele de coeziune, o suma care sa corespunda criteriilor folosite pana acum", a afirmat Ponta.

"Cele doua obiective au fost incluse in propunere CE prezentata de Barroso, sustinuta de catre PE, prin Schulz si inclusa in declaratiile grupului Prietenilor Coeziunii. I-am impartasit lui Basescu aceste informatii. Nu exista disensiuni", a mai adaugat premierul Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.