Victor Ponta a declarat ca a plecat mai devreme de la sedinta CSAT pentru a evita o cearta cu presedintele Basescu in fata ministrilor prezenti in sala. 

"Am avut o neconcordanta legata de ordinea de zi cu presedintele Basescu. I-am transmis in scris faptul ca nu sunt de acord cu unele materiale care urmau sa fie discutate. A fost o problema cu aceasta strategie pentru refacerea imaginii Romaniei. A mai fost o problema legata de modul in care se dorea interpretarea noii legi a concurentei si am avut o disputa legata de modul de inzestrare a Armatei Romane. A fost o problema de principiu. Presedintele nu poate lua atributii ale Guvernului. I-am explicat si la un moment dat l-am intrebat daca nu e mai bine sa ma retrag. Sa nu ne certam de fata cu ministrii. Am constatat ca opiniile mele si ale Guvernului au fost luate in considerare si nu s-a aprobat niciuna dintre propunerile propuse gresit de domnul Basescu", a declarat premierul, potrivit rtv.net.

De asemenea, Ponta a dezvaluit ca Traian Basescu dorea sa creeze un "supra-minister" de Externe care sa gestioneze tot ce se intampla in afara tarii.

"In privinta strategiei privind imaginea Romaniei, presedintele voia un supra-minister de Externe care sa coordoneze si activitatile radioului si televiziunii, RAPPS. Un fel de mega-minister care sa gestioneze tot ceea ce se intampla in afara tarii. Nu puteam fi de acord cu asa ceva. Acest mega minister ar fi urmat sa refaca imaginea Romaniei pe care tot domnul Basescu a stricat-o. Nu putem avea un Guvern la Palatul Victoria si un Guvern la CSAT", a afirmat presedintele PSD.

Conform declaratiilor lui Ponta, Traian Basescu a dorit sa discute si despre banii acordati Armatei in 2013. Premierul a tinut sa ii reaminteasca presedintelui ca Parlamentul decide cati bani sa ofere Armatei

"Nu decidem domnul Basescu si cu mine cati bani va da Parlamentul. Basescu voia o decizie in CSAT. I-am spus ca e mai bine sa lase viitorul Parlament sa decida. Nu poate CSAT sa hotarasca, asa cum nu poate lua nici Ministerul de Externe la el. Nu putem stabili noi doi ce va face Parlamentul. CSAT poate propune Parlamentului, asupra acestui lucru am fost de acord. Solutia a fost ca vom discuta in decembrie. A fost un dialog mai dificil pentru ca eu incerc sa-l fac pe domnul Basescu sa inteleaga ca nu e seful meu, e o relatie de colaborare, nu de subordonare. N-a fost o intalnire reusita. Discutia risca sa degenereze. Poate ca orgoliul nu l-a lasat sa recunoasca in fata mea, dar l-a lasat sa recunoasca in fata ministrilor", a continuat premierul.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cel de-al treilea motiv de cearta intre Basescu si Ponta a fost o discutie privind Legea Concurentei. Premierul sustine ca presedintele ar fi dorit ca CSAT sa se implice in toate privatizarile.

"Al treilea punct a fost o discutie privind Legea Concurentei. Propunerea era ca CSAT sa se implice in toate privatizarile si numirile de manageri. Nu toate privatizarile si numirile de manageri trebuie facute de CSAT. Sigur, daca e cazul Centralei de la Cernavoda, dar nu toate privatizarile. Nu mai vreau sa fac comentarii pana luni", a mai adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.