PDL a depus o motiune de cenzura simpla in care cere demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a scandalului de plagiat, si anularea bacalaureatului profesional.

Potrivit evz.ro, in textul motiunii, PDL sustine ca prin masurile luate in cele patru luni de guvernare, USL a distrus sistemul de invatamant. Drept urmare, partidul condus de Vasile Blaga doreste renuntarea la bacalaureatul profesional, renuntarea la ideea mutarii clasei pregatitoare obligatorii de la scoli la gradinite, depolitizarea organismelor care se ocupad e etica universitara si de verificarea titlurilor universitarea si renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli.

De asemenea, PDL cere si retragerea titlului de doctor detinut de Victor Ponta, dar si demisia premierului si a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

In plus, partidul de opozitie critica Guvernul condus de Victor Ponta ca a schimbat, pe criterii politice, toti inspectorii generali, toti adjunctii, dar si peste 4000 de directori. Mai mult de atat, Guvernul Ponta este acuzat ca a ratat incepera anului scolar cu o saptamana, pentru prima data in istoria invatamantului din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.