Traian Basescu a declarat vineri ca prioritatea sa nu mai este revenirea la Cotroceni. In schimb, presedintele suspendate este mai interesat de prevenirea faudelor electorale.

"Pentru mine miza cea mai mare este demantelarea retelelor de fraudare a proceselor electorale si stabilirea responsabilitatilor pentru cei care dupa ce au organizat un referendum il neaga ei insisi. Nici nu ma intereseaza termenele CC", a declarat presedintele suspendat.

Referitor la referendum, Basescu a adaugat ca se observa incercare de a impinge responsabilitatea fraudarii referendumului de la Guvern catre primari si cei din sectiile de votare. Presiunea pusa pe primari sa modifice listele electorale ii pune pe primari in situatia de infractori, dupa parerea lui Basescu.

"Suntem in cea mai penibila situatie in care poate fi un Guvern: organizeaza referendum, da cifra, se termina si cand vede ca n-a iesit cum trebuie il contesta. Situatia, unica in UE, descalifica Guvernul Romaniei. Nu vom scapa de efecte neplacute", a adaugat acesta.

Intrebat de ce nu demisioneaza, Basescu s-a aparat spunand:

"Ca sa demisionez trebuie sa fiu in functie. Eu sunt suspendat. Din postura de suspendat nu pot demisiona".

Traian Basescu a facut referire si la declaratiile lui Victor Ponta, care a spus ca romanii plecati in strainatate ar trebui sa fie scosi de pe listele electorale.

"Prostie mai mare ca scoaterea romanilor din strainatate de pe liste nu exista", a declarat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.