Presedintele interimar a dat dispozitie directorului STS, Marcel Opris, sa intrerupa "de indata" linia speciala de la sediul de campanie al presedintelui suspendat.

"Am adresat astazi o dispozitie directorului STS, domnul Marcel Opris, in care i-am cerut sa ia de indata masurile pentru a se reintra in deplina legalitate, adica intreruperea functionarii acestui serviciu special pentru o persoana privata", a spus Crin Antonescu, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni.

"Cred ca directorul STS va lua masurile necesare si, o data cu luarea acestor masuri, cazul, din punctul meu de vedere, este inchis, a spus Antonescu.

El a aratat ca legea este lege si se aplica, "nu dupa cum crede Traian Basescu, nu dupa cum da ordine verbale din masina, de pe gard sau din alta parte, Traian Basescu, ci in conformitate si litera si spiritul acesteia".

"Problema este ca in tara asta exista legi, ca legile trebuie respectate si ca in tara asta sunt oameni care au obligatia de a face ca legile sa fie respectate. Nu puteam sa ma sustrag de la a lua o anumita atitudine si masuri, la fel ca si Comisia de aparare din Senat. (...) Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo, au fost instalate in virtutea unei legislatii care prevede strict si exclusiv beneficiarii unor astfel de instalatii si au fost instalate printr-o interpretare mai larga decat permitea legea notiunii de presedinte al Romaniei", a mentionat Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca a folosit acest prilej, "in care nu putea sa raspunda decat in mod ridicol, si anume ca foloseste acele telecomunicatii speciale pentru a comunica cu SPP, pentru a extinde plaja de discurs si a delira intr-un mod jalnic despre noi lovituri de stat, despre destructurarea serviciilor si amenintarea sigurantei nationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.