Procurorii au constatat cinci infractiuni de conflict de interese, comise de Mircea Diaconu in calitate de director al Teatrului Nottara pentru a-si favoriza sotia, Diana Lupescu.

Dupa ce Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Mircea Diaconu s-ar afla in conflict de interese, institutia a sesizat in acest sens Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, procurorii au descoperit ca in 2007 Diana Maria Diaconu (fosta Lupescu) a inaintat o cerere prin care a solicitat acordul pentru a participa la ocuparea postului vacant de regizor artistic. Cererea si numirea sa in functie a fost semnata de sotul sau, Mircea Diaconu. [Citeste si Mircea Diaconu, urmarit penal pentru conflict de interese]

De asemenea, actorul a incheiat un contract de drepturi intelectuale (regie), in perioada aprilie-decembrie 2007, intre Teatrul Nottara si Diana Diaconu, in calitate de regizor. Obiectul contractului era realizarea spectacolului “Ritmuri”, Diana Diaconu obtinand onorariului de 7.356 lei brut in doua transe. In aceeasi perioada, sotia actorului a primit si salariu pentru postul de actrita, informeaza mediafax.ro.

ICCJ: Mircea Diaconu nu poate fi ministru

Un alt conflict de interese a fost descoperit cand Mircea Diaconu a incheiat un contract de drepturi de autor pe perioada nedeterminata pentru o piesa de teatru cu sotia sa in calitate de actor.

Totodata, in mai 2011, actorul a incheiat un alt contract cu sotia sa pentru scenografie pentru piesa “Nu vorbiti cu actorii”. Regia apartine tot Dianei Diaconu, care a primit un onorariu de 10.981 lei brut. Pentru aceeasi piesa, actualul ministrul al Culturii a semnat si un contract de colaborator actor pentru un rol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.