Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a declarat ca hotararea Comisiei Europene de a amana o decizie privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen este inca un esec al presedintelui Traian Basescu.
"Aceasta amanare demonstreaza un esec constant al guvernantilor de la Bucuresti in a reusi sa sustina un dialog politic bilateral eficace cu autoritatile olandeze. Genul de retorica politica publica pe care guvernantii de la Bucuresti l-au avut in ultima perioada la cel mai inalt nivel politic s-a dovedit ca a fost o idee profund neinspirata. Intre timp s-a ratat o ocazie, s-a pierdut foarte mult timp si s-a preferat un razboi al declaratiilor prin presa unui dialog de substanta, la nivel politic inalt", a declarat Corlatean, potrivit gandul.info.

Premierul olandez: Suntem impotriva aderarii Romaniei la Schengen

Corlatean este de parere ca Romania trebuia sa propuna liderilor UE, in septembrie 2012, sa accepte macar o prima etapa a aderarii la Schengen.

Citeste si:
Voinescu: Este nedreapta amanarea deciziei pe Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.