Mihai Razvan Ungureanu, in varsta de 43 de ani, a detinut functia de ministru de externe al Romaniei in perioada 2004-2007 in timpul Guvernului Tariceanu si este, in prezent, directorul Serviciului de Informatii Externe.

Ungureanu este profesor universitar si istoric. A fost timp de 4 ani membru supleant in Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist.

In diplomatie a debutat ca secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (1998-2001), detinand ulterior functiile de emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) si coordonator adjunct al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europene, cu sediul la Viena (2003-2004). In decembrie 2004 devine ministru al Afacerilor Externe, functie pe care o detine pana in martie 2007. Revine la Viena in martie 2007 in calitate de coordonator adjunct al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europene pana in decembrie 2007, cand este numit director al Serviciului de Informatii Externe, scrie realitatea.net.

Mihai-Razvan Ungureanu vorbeste fluent limbile engleza, franceza si germana si la nivel satisfacator limba maghiara. Este casatorit si are un fiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.