Uniunea Social Liberala este de parere ca ceea ce se intampla acum reprezinta inceputul sfarsitului de regim.

USL va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care sa dezbata "situatia politica actuala si tensiunile sociale fara precedent si sa genereze o solutie politica care sa preintampine escaladarea acestor tensiuni".

"Uniunea Social Liberala constata absenta totala a autoritatilor si atitudinea incalificabila a actualei puteri, care, in locul unei reactii responsabile si rationale, in fata protestelor publice, nu ne-a oferit decat interventia jenanta a unui politruc de mana a doua, precum Sever Voinescu. Din pacate, nici macar in ceasul al doisprezecelea, cand oamenii au fost nevoiti sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile si pentru a protesta impotriva anilor de umilinta si sfidare la care au fost supusi de actuala putere, PD nu este capabil sa-si recunoasca esecul, sa renunte la discursul propagandistic si populist, la atacurile penibile impotriva opozitiei si la jignirea poporului roman", se arata in comunicatul semnat de presedintele PNL, Crin Antonescu, presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele PC, Daniel Constantin.

Conform liderilor USL, "faptul ca presedintele, primul-ministru si membrii Guvernului se ascund de opinia publica arata degringolada din tabara puterii".

"Acesta este sindromul unui sfarsit de regim, cand cei mai inalti reprezentanti in stat nu mai au curajul sa apara public si cand se recurge la violenta in locul ratiunii si dialogului", sustin reprezentantii opozitiei, potrivit MEDIAFAX.

Liderii USL opineaza ca, "in conditiile in care Romania arata astazi ca o tara neguvernata, singura solutie rationala este declansarea rapida a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament si un nou Guvern, legitimate de votul popular si pentru a reveni la normalitate".

Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in doua sesiuni ordinare pe an. Constitutia stabileste ca prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsitul lunii decembrie.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.