Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la o dezbatere despre platforma de stanga care va fi lansata de partid, ca una din cauzele dificultatilor cu care se confrunta Romania este monopolul politic.

Diaconescu a vorbit, in fata a peste 150 de studenti de la facultati bucurestene de drept, istorie si stiinte politice, despre tentatia stangii de a deveni populista.

El i-a indemnat pe tineri sa se implice in deciziile politice, pentru a modela societatea, mai ales ca, traditional, tinerii adera in mod natural la doctrina de stanga, transmite MEDIAFAX.

"Daca tinerii vor continua sa stea pe margine si doar sa comenteze, aceiasi oameni care au construit aceasta tara, asa cum o vedeti, vor continua sa activeze, sa fie motivati electoral", a adaugat el.

Viziunea lui Cristian Diaconescu: Platforma de Stanga

Diaconescu a precizat ca discutiile despre platforma de stanga vor continua si cu reprezentanti ai sindicatelor, ai pensionarilor, ai mediului civic si academic, pentru ca, in decembrie, sa fie lansat si un vector politic, Uniunea Social Progresista.

"Pentru a rezista tentatiei de a deveni populista, stanga trebuie ramana onesta. Stanga europeana este stanga care elimina monopolurile, fie ca ele sunt economice, dar mai ales cele politice. Monopolul politic a sugrumat Romania si de aici decurg multe dificultati si vulnerabilitati cu care se confrunta aceasta tara. Ruptura dintre societate si partidele politice este mare, iar absenta unei voci profilate a societatii civile este si ea o vulnerabilitate a democratiei romanesti", a mai afirmat Diaconescu.

Cum vrea UNPR sa "revolutioneze" sistemul de conducere?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.