Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, anunta, intr-o postare pe blog, intitulata "Daca nu progresistii, atunci cine?", ca va face public, in 10 noiembrie, documentul numit "Platforma de Stanga", care, potrivit autorului, nu este "nici partid, nici personaj de benzi desenate".

"Foarte curand voi face publica Platforma de Stanga. S-au facut speculatii si s-a discutat deja despre aceasta «platforma», insa, spre satisfactia mea, recunosc, nimeni nu a reusit sa ii determine conturul si nici scopul", precizeaza Diaconescu.

El afirma ca "Platforma de Stanga" este documentul care desparte "ireversibil" stanga europeana moderna si progresista de stanga comunista ori neocomunista, scrie MEDIAFAX.

"Momentul pe care l-am ales pentru lansarea acestui document, care nu este nici partid si nici personaj de benzi desenate, este unul care la randul lui a despartit stanga europeana comunista de stanga progresista moderna - 10 noiembrie. Aceasta data reprezinta momentul la care a inceput demolarea zidului Berlinului. De la acel moment, «lumea luminata», Europa civilizata, a reusit sa schimbe destinul miscarii de stanga fara sa pretinda utopic disparitia stangii", explica Diaconescu ratiunile care au stat la baza alegerii datei de 10 noimebrie pentru publicarea documentului mentionat.

Diaconescu precizeaza, totodata, ca documentul "Platforma de Stanga" ar trebui sa implineasca "relevanta si vibratia" unor documente precum "Dorintele Partidei Nationale", pe care il considera a fi progresist "prin excelenta" si vital pentru etapa transformarii si evolutiei vietii politice romanesti de la 1848.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, in 11 octombrie, ca Uniunea intentioneaza formarea unei platforme civice de centru-stanga, impreuna cu ONG-uri, asociatii de pensionari, sindicate si patronate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.