Se pare ca cei din UDMR merg pe principiul "taci si faci", dupa ce un deputat maghiar incerca din rasputeri sa reduca atributiile ANI pentru ca parlamentarii sa isi poata ascunde averea.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a depus mai multe amendamente la Camera Deputatilor prin care incearca sa goleasca de continut si sa restranga libertatile si atributiile Agentiei Nationale de Integritate.

In intampinarea acestuia vina insa Monica Macovei care, desi face parte din PDL, partidul care se afla la guvernare alaturi de UDMR, nu se opreste din a-i acuza pe unguri de incercari continue de a ascunde coruptia si neregulile savarsite de parlamentarii lor.

  • Ce vrea, de fapt, UDMR?

Potrivit amendamentelor depuse la CD de catre UDMR, Agentiei Nationale de Integritate urmeaza sa i se ingradeasca urmatoarele atributii:

  • opinia publica sa nu stie nimic despre averile si conflicte de interese ale candidatilor in perioada alegerilor;
  • declaratiile de avere sa nu mai fi publice, pe site-ul ANI;
  • inspectorii de integritate sa nu mai primeasca informatii de la alte institutii ale statului, deci sa nu mai poata verifica averile si nici realitatea celor scrise in declaratii;
  • contractele incheiate in situatii de conflict de interese sa nu mai poata fi anulate; adica, daca un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei, acel contract sa ramana in vigoare.

Pe langa astea, Monica Macovei ne aminteste si ca UDMR s-a opus si in februarie 2005, in Guvern, adoptarii declaratiilor de avere detaliate si publice. UDMR s-a opus luni de zile, in 2006, tot in Guvern, adoptarii legii ANI si a contribuit, in Parlament, la respingerea, in 2006, a ordonantei de infiintarea a DNA.

Se pare ca cei din UDMR, in loc sa se ocupe de masuri care sa aduca bunastare tarii si cetatenilor, si-au fixat ca obiective distrugerea institutiilor care lupta impotriva coruptiei.

  • Puscarie pentru toata lumea?

Gyorgy Frunda a spus ca sustinerile Monicai Macovei privind Agentia Nationala de Integritate (ANI) sunt "neadevarate" si ca el si colegii sai din UDMR vad lumea altfel.

"Monica Macovei vrea o puscarie pentru toata Romania, unde doar ea si prietenii ei sa fie afara. Eu nu vreau asa ceva, pentru ca eu sunt un barbat care lupta pentru drepturile omului. O provoc la o dezbatere televizata, la ce post doreste, am spus-o si o repet: ANI este o domnisoara de centura si trebuie tratata ca atare, cat timp lucreaza impotriva deciziei Curtii Constitutionale. Parlamentul a adoptat legea de functionare a ANI, dar nu a luat in considerare doua decizii ale Curtii Constitutionale, actuala lege e neconstitutionala si trebuie sa aducem in albia constitutionala legea de functionare a ANI. Alegeti dumneavoastra daca vreti sa traiti in republica-puscarie a lui Macovei sau in republica mea, care respecta drepturile omului", a spus Frunda.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Citeste si: Ce afaceri fac consilierii judeteni?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.