Afla cine e Ritli Ladislau, medicul oradean propus oficial pentru functia de Ministru al Sanatatii.

Medicul oradean Ritli Ladislau, propus de UDMR Bihor ca ministru al Sanatatii, afirma ca, daca va fi numit in functie, prioritatile sale vor fi continuarea proiectelor incepute de Cseke Attila, normalizarea relatiei dintre minister si CNAS, precum si imbunatatirea finantarii sistemului sanitar. [Cine va prelua Ministerul Sanatatii?]

"Pentru ca sunt clinician, ma intalnesc zilnic cu pacientii si, din acest motiv, stiu foarte bine ce trebuie facut, din partea cealalta a lantului de factori care compun sistemul sanitar", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Ritli Ladislau.


Ritli a afirmat ca l-a sustinut pe ministrul demisionar Cseke Attila, astfel incat va continua proiectele incepute de acesta, dar va incerca si sa imbunatateasca relatia dintre minister si CNAS, in scopul cresterii finantarii sistemului.

"L-am sustinut pe domnul Cseke, pentru ca am fost incantat de multe dintre masurile pe care acesta le-a luat, in special de cele care au vizat descentralizarea sistemului si trecerea unor decizii in mana autoritatilor locale. Ca urmare, trebuie sa continuu foarte multe dintre aceste proiecte. Pe de alta parte, daca voi fi numit la conducerea Ministerului, voi incerca sa imbunatatesc finantarea sistemului medical, impreuna, desigur, cu ceilalti factori politici, pentru ca aceasta este o decizie politica. Stiu ca este monoton de spus, dar acesta este adevarul, caci cei care raspund de acest domeniu, daca nu au si instrumente financiare pentru imbunatatirea sistemului, nu reusesc sa-l modernizeze. In fine, as vrea sa se normalizeze relatia cu CAS, aceasta relatie trebuie sa fie una normala, de colaborare, nu de antagonism", a declarat dr. Ritli Ladislau.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial in functia de ministru al Sanatatii pe medicul Ritli Ladislau, care este directorul medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, a declarat presedintele executiv al filialei, Szabo Odon.

Derzsi Akos, propus neoficial pentru functia de ministru al Sanatatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.