Votul Parlamentului European privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen este un semn de recunoastere a eforturilor celor doua tari pentru indeplinirea criteriilor si trebuie sa fie un semnal consolidat in perioada imediat urmatoare, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

El s-a intalnit cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, si a salutat, impreuna cu seful Guvernului de la Sofia, votul Parlamentului European.

Parlamentul European si-a exprimat, miercuri, sprijinul pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen si a cerut guvernelor europene sa nu tina cele doua tari "ostatice ale discursului populist", potrivit europarlamentarului conservator portughez Carlos Coelho.


Guvernul olandez se va pronunta insa in 2012 in privinta cererilor de aderare a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, dupa o perioada de proba pentru cele doua tari, a anuntat, joi, ministrul pentru Imigratie, Gerd Leers, citat de AFP.

Pentru integrarea unor noi membri, este necesara unanimitatea celor 26 de state membre ale spatiului Schengen, transmite MEDIAFAX.

Trei tari din cadrul UE, Marea Britanie, Irlanda si Ciprul, nu se afla in acest spatiu, la care au aderat in schimb Elvetia, Norvegia, Islanda si Lichtenstein, care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Guvernele tarilor membre ale spatiului Schengen asteapta publicarea, in iulie, a raportului Comisiei Europene privind reformele justitiei si coruptiei din cele doua tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.