Premierul Emil Boc pregateste o oferta de pace pentru actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, care sa garanteze faptul ca partidul nu se va rupe doua dupa congresul din luna mai.

Discutiile din tabara lui Boc vizeaza un "pact" verbal care sa asigure o distribuire a functiilor de la varful partidului direct proportionala cu rezultatul votului celor doua motiuni. Concret, cele aproximativ 50 de functii din Biroul Permanent National ar urma sa fie impartite intre cele doua tabere respectandu-se intocmai procentul inregistrat in urma votului acordat de catre cei 1400 de delegati.

"Daca, de exemplu, Boc ia 60% si Blaga ia 40%, atunci 60% dintre functiile care permit accesul la centru vor fi ale sustinatorilor lui Boc si 40%, ale sustinatorilor lui Blaga", a explicat pentru Gandul unul dintre liderii democrat-liberali, apropiati premierului, transmite MEDIAFAX.

Cum alegerile din PDL vor avea loc in cascada, incepand cu functia de presedinte, continuand cu cele de primvicepresedinte, secretar general, vicepresedinti si secretari generali adjuncti, impartirea locurilor din BPN va putea fi pusa in practica, in prima faza, prin sustinerea de comun acord a candidatilor pe fiecare functie in parte, iar in a doua faza prin accederea in BPN a celor care vor ocupa posturi suplimentare precum cele de "invitati speciali".

"Se poate ajunge la un astfel de acord in cazul in care rezultatul de la congres va fi unul strans. Daca una dintre cele doua parti va lua 90%, atunci o astfel de intelegere nu mai are sens", a precizat pentru Gandul unul dintre liderii PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.