Deputata PSD de Constanta Manuela Mitrea a depus un proiect de lege prin care sa se interzica fumatul in restaurante, baruri, cluburi si discoteci, localuri frecventate in special de tineri, avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multi tineri fumeaza.

Sper din tot sufletul ca proiectul sa treaca, ne aliniem si noi astfel la standardele din vestul Europei. Nu mai spun ca in unele state americane s-a interzis de cativa ani fumatul in localurI”, a declarat Manuela Mitrea pentru Replica online.

Eu ii inteleg pe cei care pot fi nemultumiti, pentru ca si eu am fost fumatoare, dar trebuie evidentiat aspectul negativ al acestei probleme, ca tot mai multi tineri fumeaza, iar copiii si nefumatorii sunt cei mai afectati, desi nu au nici o vina”, a mai spus Mitrea.

Legea in vigoare prevede ca "fumatul (in locuri publice inchise) este permis in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: a) sa fie construite astfel incat sa deserveasca fumatul si sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise; b) sa fie ventilate, dotate cu scrumiere si extinctoare si sa fie amenajate in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea si stingerea incendiilor; c) sa fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre urmatoarele indicatoare prin care sa se indice: «Spatiu pentru fumatori», «Loc pentru fumat», «Camera de fumat», «incapere in care este permis fumatul», astfel incat orice persoana sa poata fi avizata de faptul ca numai in acel spatiu se poate fuma", transmite EVZ.

Manuela Mitrea este sotia lui Miron Mitrea, fost secretar general al PSD.

Trebuie interzis fumatul in spatiile inchise? PRO sau CONTRA? - Spune-ti parerea pe Forum!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.