Procurorii DNA sustin ca un partid politic a fost implicat in dosarul spagilor de la Vama, opozitia acuza PDL-ul de coruptie, iar Basescu incearca sa se apere. Unde este adevarul?

Dupa ce DNA a dezvaluit ca un partid politic a fost direct implicat in luarea de mita pentru asigurarea unor posture la Vama, a iesit la iveala ca Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 si 2006, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Potrivit datelor disponibile pe site-ul Asociatiei Pro Democratia, Petrescu Eugeniu a donat, in anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, "cu o influenta foarte mare in partid", sustineau surse judiciare.

Surse judiciare au declarat ca omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-ar fi dat la randul sau o mica parte din suma sefului Vamilor, o alta parte avand destinatie politica.

  • Basescu apara PDL-ul

Presedintele pare sa fi uitat de supararea fata de PDL, legata de votul in cazul Pasat, si sare in apararea partidului de guvernare, acuzand lupte politice in cadrul acuzatiilor de coruptie.

Basescu a declarat, la RRA, ca, din sinteza de presa privind operatiunile de la vami pe care a primit-o, "cel mai inconsistent si lipsit de adevar" i s-a parut curentul care incearca sa responsabilizeze un partid, adica partdiul de guvernamant, pentru coruptia din vami.

Intrebat despre operatiunile de amploare din vami, Basescu a spus ca, atunci cand a primit sinteza de presa, a fost uluit de unele moduri de prezentare a acestei chestiuni, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

El a apreciat drept "cel mai inconsistent si lipsit de adevar" curentul care incearca sa responsabilizeze un partid, adica partidul de guvernamant, pentru coruptia din vama, "incercand sa prosteasca" telespectatorii sau cititorii.

Traian Basescu a intrebat cum este posibila incercarea de a acuza partidul de guvernamant cand aceasta actiune de amploare se petrece in timpul acestei guvernari.

"Este o incercare de intoxicare uriasa (...) Sunt niste minciuni fara limite", a opinat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.