Presedintele Traian Basescu a declarat, la Strasbourg, in plenul APCE, ca noua Lege a educatiei din Romania este "una dintre cele mai deschise legi din interiorul UE", apreciind ca nu exista "opreliste" de utilizare si invatare a limbii materne in cazul minoritatilor.

"Imi permit sa afirm aici, cu toata responsabilitatea, ca noua Lege a educatiei este una dintre cele mai deschise legi din interiorul UE, in acest moment. Nu exista opreliste de utilizare a limbii materne si de invatare in limba materne, la nici un nivel al sistemului de educatie romanesc. Aceasta este noutatea pe care noua Lege o aduce din punctul de vedere al minoritatii. Mai mult decat atat, pentru comunitatile in care nu ar exista o scoala care sa permita aplicarea noii Legi a educatiei, statul isi asuma responsabilitatea transportului, dintr-un sat in alt sat sau la o oarecare distanta, unde exista o scoala unde copilul minoritar poate sa invete toate materiile in limba materna", a precizat Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

El a fost intrebat de unul dintre parlamentari cum a abordat Romania invatamantul pentru minoritati.

Totodata, el a mai spus ca nu au existat ecourile la nivel european cu privire la aceasta lege. "Daca vorbim despre ecouri, nu avem niciun ecou. De regula politicienii din UE, parte din ei, desigur, aduc ecouri legate de lucruri negative, de lucruri pozitive nu", a conchis Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.