Presedintele Senatului catalogheaza drept "deplorabile" explicatiile si motivatiile oferite de seful statului in legatura cu incidentul din 1 Decembrie, de la parada militara si il indeamna pe presedintele Traian Basescu "sa nu profereze minciuni" despre el.

"Constat cu regret si mahnire ca Traian Basescu nu a inteles, nici dupa sase ani de mandat prezidential, despre cum trebuie sa se comporte si cum trebuie sa vorbeasca un sef de stat. Din pacate, Traian Basescu nu a inteles nici ca in statul roman exista o ierarhie si o ordine constitutionale care trebuie respectate, indiferent daca domniei sale ii convine sau nu. In acest context, doresc sa calific drept deplorabile explicatiile si motivatiile oferite de seful statului in legatura cu incidentul de pe 1 Decembrie, de la parada militara. Onorul de Ziua Nationala se acorda presedintelui Romaniei, nu lui Traian Basescu in calitate de cetatean", se arata intr-o declaratie e presedintelui Senatului, Mircea Geoana, remisa, joi, agentiei MEDIAFAX.

Geoana precizeaza ca dorese sa ii transmita lui Traian Basescu ca "modul prin care domnia sa a castigat cel de-al doilea mandat prezidential nu a fost inca pe deplin elucidat, iar suspciunea de frauda continua sa planeze puternic".

"De fapt, domnul Basescu este cel mai putin legitim presedinte din istoria Romaniei post-decembriste, de aceea cred ca domnia sa este ultima persoana care sa-si permita sa dea lectii de curatenie si de moralitate. Faptul ca, de la un an de zile de la turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, inca nu avem nicio investigatie a statului roman legata de fraudarea alegerilor, in ciuda nenumaratelor si intemeiatelor suspiciuni, nu este scuzabil in niciun fel", adauga fostul candidat PSD la prezidentiale.

  • In legatura cu dezbaterea din 3 decembrie 2009, Mircea Geoana ii transmite lui Traian Basescu faptul ca exista o diferenta majora intre teme si intrebari, lucru subliniat chiar de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, in urma cu cateva zile.

"In acest context, il indemn pe domnul presedinte sa nu profereze minciuni despre mine",
adauga Geoana.
Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

El considera ca, la un an din ultimul sau mandat de presedinte, Traian Basescu are alte raspunsuri de dat legate de "mizeria in care sunt aruncati milioanele de romani ce se zbat la limita saraciei"; modul in care guvernarea pe care o gireaza "sifoneaza bani publici" in timp ce romanii traiesc tot mai prost, iar preturile si taxele cresc, salariile sunt taiate, iar Romania este una din singurele tari europene care nu a depasit criza.

"E infinit mai greu azi sa fii roman decat era cu un an in urma, mai ales intr-o tara in care presedintele ne indica cu cinism solutia emigrarii", adauga Geoana.

"Despre pozitia mea de la Senat, ii spun domnului Basescu sa fie mai degraba preocupat de activitatea echipei guvernamentale si sa nu se mai implice in treburile Legislativului. Nu de alta, dar aceasta imixtiune prezidentiala este neconstitutionala. Pe de alta parte, sunt sigur ca, daca Traian Basescu ar avea cea mai mica sansa sa provoace demiterea mea de la Senat, nu ar ezita nicio secunda"
, mai sustine Mircea Geoana.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

  • Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la TVR, referindu-se la explicatia data de Mircea Geoana pentru vizita acestuia la Sorin Ovidiu Vintu ca fostul sau contracandidat la Presedintie are multa mizerie in spate si ca minte, cum minte si Victor Ponta.

Basescu a spus ca aceasta este explicatia pentru fapul ca nu l-a desemnat pe Mircea Geoana sa primeasca onorurile militare de Ziua Nationala.

"Acum aveti explicatia de ce nu l-am desemnat sa primeasca onorul Armatei de Ziua Nationala! Este un om care are multa mizerie in spatele lui (...) Pana si la un an dupa ce a pierdut penibil alegerile, continua sa minta"
, a declarat presedintele.

Cititi si: PSD catre Geoana: Nu mai mintiti in legatura cu partidul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.