Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, la sosirea la Curtea Constitutionala, ca a venit cu un punct de vedere legat de tot ceea ce s-a desfasurat in Parlament, ea sustinand ca procedura asumarii raspunderii pe Legea educatiei este in curs de desfasurare.
Roberta Anastase a precizat ca aceasta procedura este in desfasurare, intrucat Parlamentul a facut pasi concreti in acest sens pana la momentul sesizarii Curtii Constitutionale de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana.

In opinia presedintelui Camerei, in momentul de fata, practic, procedura este blocata "in mod arbitrar" de catre Parlament.

Si premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana, au sosit, la Curtea Constitutionala, pentru sesizarea Executivului privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament, transmite MEDIAFAX.


La sosire, Geoana a declarat ca solicitarea premierului Emil Boc este "neintemeiata si lipsita de obiect", iar Senatul va adopta in aproximativ o saptamana Legea educatiei. El a mai spus ca a venit "cu incredere" la Curtea Constitutionala, intrucat nimeni nu poate inlocui Parlamentul ca putere legiuitoare.

Mircea Geoana a venit insotit de catre senatorul PSD Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, vicepresedintele Comisiei de invatamant, si senatorul PNL Nicolae Robu, secretarul Comisiei de invatamant din Senat.

Citeste si:[ CCR si-a motivat decizia: De ce Legea Educatiei e neconstitutionala?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.