Guvernul a decis, in sedinta de marti, sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru legea educatiei, procedurile urmand sa fie demarate incepand cu ziua de miercuri, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Decizia de angajare a raspunderii pentru legea educatiei a fost anuntata oficial, la finalul sedintei, de catre premierul Emil Boc, care a precizat ca Executivul va promova forma legii adoptata de Camera Deputatilor, dar ca isi manifesta disponibilitatea de a analiza toate amendamentele depuse de catre parlamentari, relateaza MEDIAFAX.

Seful Guvernului a sustinut ca a apelat la "procedura taioasa" a angajarii raspunderii in conditiile in care proiectul legii educatiei este blocat in Parlament si orice tergiversare a adoptarii nu este benefica modernizarii sistemului educational.

El a aratat totodata ca, la precedenta incercare a Guvernului de a-si angaja raspunderea pentru legea educatiei, Curtea Constitutionala a indicat ca procedura nu este posibila fara o "dezbatere publica suficienta" a actului normativ, ceea ce acum nu este cazul.

Saptamana viitoare Guvernul intentioneaza sa ia decizia angajarii raspunderii pe proiectul legii salarizarii unitare.

Sursele participante la sedinta coalitiei au apreciat ca, angajandu-si raspunderea de doua ori, Guvernul ofera opozitiei posibilitatea sa vina cu doua motiuni de cenzura pe legea educatiei si legea salarizarii si mai da dreptul la o a treia motiune de cenzura. "Aceasta arata ca Guvernul are foarte mare incredere in majoritatea parlamentara. Opozitia nu vrea sa-si asume raspunderea guvernarii, ci face doar un joc de imagine", au apreciat surse din coalitie.

Decizia coalitiei: Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.