Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a spus, luni, ca va fi un ministru activ si un coleg bun pentru angajatii din minister, el subliniind ca va continua munca inceputa de predecesorul sau, Vasile Blaga.

  • Voi fi un ministru activ, un ministru si un coleg bun pentru toti dintre dumneavoastra

"Voi fi un ministru activ, un ministru si un coleg bun pentru toti dintre dumneavoastra. Maine dimineata ne intalnim pentru o zi plina de munca"
, a spus Igas, la sediul MAI, cu ocazia protocolului de predare - primire a functiei, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca va continua toate reformele, cu scopul aderarii la Spatiul Schengen.

La randul sau, fostul ministru Vasile Blaga a multumit echipei, spunand ca nu a fost un mandat usor. El a precizat ca reusit sa recupereze toate intarzierile privind aderarea la Schengen. "Acum suntem pe drumul cel bun", a declarat Blaga, care s-a adresat noului ministru caruia i-a garantat ajutorul neconditionat in tot ce va dori sa faca la minister. [Vasile Blaga a demisionat]

Anterior ceremoniei de la sediul MAI, senatorul PDL Traian Igas a depus la Cotroceni juramantul de investitura in functia de ministru al Internelor.

  • Ce i-a transmis Basescu noului ministru?

Dupa ce Igas a depus juramantul, presedintele Traian Basescu l-a felicitat pentru desemnarea in functia de ministru al Administratiei si Internelor, dar l-a si avertizat ca are de acum inainte "o misiune extrem de dificila", relateaza Realitatea, citand NewsIn.

"Este o misiune extrem de dificila, extrem de grea si responsabilitatea dumneavoastra de a fi la inaltimea predecesorului va face misiunea si mai grea. Sunteti un ministru tanar, jurist, un om care va intelege foarte bine ce insemna legea. Ministrul pe care il preluati in aceasta seara este unul dintre pilonii statului roman, salariati acestui minister sunt la contact cu cetateanul si trebuie sa aiba respect deplin pentru lege, iar comportamentul lor nu trebuie sa lase dubii asupra moralitatii. Va doresc mult succes", i-a spus presedintele Traian Basescu noului ministrul al Internelor.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

  • Cine este Traian Igas?

Traian Igas este lider al senatorilor PDL, sustinut in alegeri de primarul Aradului, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, el remarcandu-se in Senat prin demersul nefinalizat de revocare a lui Mircea Geoana.

Igas s-a nascut la 29 septembrie 1968, este senator, lider al grupului PDL si presedinte al Comisiei pentru Regulament. El a fost deputat in legislatura 2004-2008.

Traian Igas a fost sustinut in alegeri de catre primarul orasului Arad, Gheorghe Falca, fin al presedintelui Traian Basescu.

In Senat, Igas s-a remarcat, in primavara, printr-un demers de inlocuire a lui Mircea Geoana de la conducerea institutiei, initiativa ramasa fara rezultat.

Igas a fost, in 2004, presedintele Comisiei de Cultura a Consiliului Judetean Arad, iar in perioada 2000-2004 a fost consilier local in Pecica, judetul Arad.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

El este, din 2007, vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad.

Intre 2000 si 2004 a fost administrator la S.C. Costello 2000 S.R.L., iar intre 1996 si 2000 a fost director tehnic la S.C. Astralegno S.R.L., iar intre 1990 si 1995 a fost administrator la Organizatia "Tineretul Liber Aradean".

Igas are un master in "Management si finantare in administratia publica" si este absolvent al Colegiului National de Aparare.

Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul pdlsenat.ro, Igas detine trei terenuri, un luciu de apa si doua case in Pecica, judetul Arad, si, de asemenea, un apartament in municipiul Arad.

Igas detine doua autoturisme precum si bijuterii de 10.000 de euro. Senatorul PDL este asociat unic la SC Costello 2000 SRL.

In 2009 el a castigat 62.558 de lei ca senator. De asemenea, nu are datorii sau credite.

Citeste si:
Traian Băsescu eliberează vila de protocol: ”Nu stau la mila...
Traian Băsescu eliberează...

  • Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire in functia de ministru al Administratiei si Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igas, in urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agentiei MEDIAFAX, inca de luni dimineata ca liderul senatorilor PDL, Traian Igas, este una dintre variantele luate in calcul de conducerea PDL pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, dupa demisia lui Vasile Blaga, informatie confirmata ulterior de catre reprezentanti ai PDL.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.