Romania trece printr-o perioada foarte dificila, iar pe langa recesiune si inundatii, tara mai are de-a face si cu un guvern incompetent si un presedinte nepasator, scrie Financial Times.

Remarcile dure la adresa guvernului roman si la adresa presedintelui vin in urma majorarii TVA la 24%, masura considerata gresita si de presa straina.

Financial Times scrie ca Guvernul Romaniei este in cel mai bun caz disfunctional, daca nu chiar incompetent, iar Traian Basescu este taurul dintr-un magazine de portelanuri care s-a revoltat impotriva majorarii TVA, dar a propus taxarea pensionarilor.

Reporterii FT sustin ca prin atitudinea guvernului si prin masurile proaste luate de Executiv, Romania nu isi va reveni prea usor din aceasta criza financiara.

Acestia ii critica pe conducatorii romani ca au lasat sectorul bugetar sa explodeze in anii precedenti, dupa care in doar cateva luni l-au taiat la loc, inrautatind astfel situatia economica a tarii. “Injumatatirea sectorului bugetar si taierea salariilor cu 24% in acest moment de maxima criza financiara va duce la <o iarna teribil de grea> pentru Romania. Iar atunci ne mai miram ca leul a scazut cu 0,3 procente si cade in continuare?”, scrie Financial Times.

Cresterea TVA si disponibilizarea in masa trimite economia europeana intr-o recesiune prelungita: restul continetului va urmareste!”, este mesajul reporterilor pentru guvernul roman.

  • Alte comentarii ale presei externe privind situatia politica din Romania:

Udrea si tocurile pentru sinistrati, in gura presei internationale

Presa franceza: "Romania: Tentatia de pune botnita presei"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.