Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a anuntat joi ca eurodeputatii social-democrati vor face lobby printre parlamentarii europeni pentru ca martea viitoare Laszlo Tokes sa nu fie validat ca vicepresedinte al PE, din cauza atacurilor sale "nedrepte" la adresa statului roman.

"Prin Departamentul de Afaceri Europene si prin europarlamentarii pe care ii avem, vom sustine demersurile demarate deja de colega noastra Corina Cretu de a face un lobby nu doar in randul europarlamentarilor socialisti, dar si in randul parlamentarilor de la celelalte grupuri reprezentate in PE pentru ca marti sa nu il voteze pe dl. Laszlo Tokes in functia de vicepresedinte, din cauza atacurilor nedrepte saptamanale la adresa statului roman", a spus Lia Olguta Vasilescu joi, la finalul sedintei Departamentelor PSD.

Senatorul PSD a subliniat ca social-democratii nu sunt atat de "naivi" precum europarlamentarul PDL Cristian Preda, care declarat "foarte candid" ca alegerea lui Laszlo Tokes e o sansa istorica pentru reconcilierea romano-maghiara. [Laszlo Tokes, propus pentru vicepresedintia PE]

"Domnul Preda, alaturi de toti europarlamentarii PDL au votat nominalizarea lui Laszlo Tokes. Daca dl. Preda nu cunoaste declaratiile politice pe care le-a facut Laszlo Tokes in Parlamentul European i le putem pune la dispozitie. Niciuna nu se refera la problemele adevarate cu care se confrunta cetatenii romani, ci absolut toate se refera la autonomia unei parti din Transilvania, incita sistematic la separatism etnic, la segregationism, militeaza pentru autoguvernarea maghiarilor din Harghita-Covasna-Mures si acuza romanii de crime contra etnicilor maghiari, un lucru care este foarte, foarte grav, in conditiile in care stim cu totii, statul roman poate da lectii tuturor tarilor europene vis-a-vis de respectarea drepturilor minoritatilor", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Vasilescu a subliniat ca, din perspectiva PSD, in functia de vicepresedinte al Parlamentului European ar trebui sa se afle o persoana echilibrata, care nu ataca actualul sistem de granite din Uniunea Europeana si care cere imperativ anularea Tratatului de la Trianon.

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

"Consideram ca e condamnabila si rusinoasa sustinerea din partea grupului PDL a unei astfel de persoana", a conchis Lia Olguta Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.