Ministrul Educatiei Daniel Funeriu i-a cerut demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu.

Daca Vergu nu demisioneaza, va fi demisa in cursul acestei zile (n.r. - ieri), au declarat surse oficiale. Funeriu nu a facut insa nicio declaratie despre scandalul in care se afla consiliera sa, relateaza NewsIn.

  • Vergu, intre minister si firma

Ministrul Educatiei a declarat, marti, ca Melania Mandas Vergu, despre care Realitatea TV a dezvaluit ca are aprobat un proiect educational de patru milioane de euro, dispune de 15 zile pentru a alege intre minister si firma. Proiectul "Practica sa inveti, invata sa practici", dezvoltat de Vergu, deruleaza programe de formare profesionala in scolile din Romania.

"Proiectul e depus in 2008. In octombrie 2009 am fost anuntata ca am fost selectata ca beneficiar al acestor fonduri. Nu are nicio legatura Ministerul Educatiei, aparatine de Ministerul Muncii. Evident ca am facut un proiect pe ceea ce ma pricep cel mai bine si o sa mai fac proiecte. Nu am nicio incompatibilitate. Este primul lucru pentru care m-am documentat inainte sa fiu numita consilier", a declarat Melania Mandas Vergu.

Desi consiliera lui Funeriu spune ca proiectul i-a fost aprobat in 2009, potrivit site-ului Autoritatii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, aceasta lucrare a fost aprobata la 31 ianuarie 2010. In momentul aprobarii proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educatiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 16.381.211 de lei. Din aceasta suma, statul roman va contribui cu 1.782.002 de lei, in timp ce Uniunea Europeana va suporta restul cheltuielilor, in valoare de 12.896.762 de lei. La aceste sume se adauga contributia beneficiarului de 772.567 de lei, dar si cheltuielile neelegibile, de 929.880 de lei.

Consilierul ministrului Educatiei, Melania Mandas Vergu, a cerut mai multor rectori ai universitatilor din tara informatii detaliate despre stagiile de pregatire pe care le desfasoara, care o ajutau sa-si puna in aplicare proiectul pe care il deruleaza din fonduri europene.

Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.