Fiul fostului deputat PRM Nati Meir, Or Meir, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, vineri, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, si a facut recurs la decizia Tribunalului Galati.

"Tribunalul Galati a eliberat astazi, 23 aprilie 2010, pe numele lui Meir Or, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pana la data de 21 mai 2010, pentru complicitate la trafic de influenta si compilicitate la cumparare de influenta, in concurs si in forma continuata", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al instantei, judecatorul Doranda Maracineanu. Conform aceleiasi surse, Or Meir a formulat recurs impotriva incheierii de sedinta, iar cererea sa urmeaza sa fie inaintata spre solutionare Curtii de Apel Galati.

In dosar este cercetata inca o persoana, autorul faptelor de trafic de influenta si cumparare de influenta, insa aceasta nu a facut obiectul actiunii de vineri.

Or Meir, in varsta de 19 ani, fara antecedente penale, fiul fostului deputat PRM Nati Meir, a fost ridicat, joi, din locuinta sa din Capitala, la cererea procurorilor DNA, care il acuza de trafic de influenta. Potrivit anchetatorilor, tanarul ar fi pretins suma de 70.000 de euro de la mai multe persoane incarcerate in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, cu promisiunea ca va interveni pe langa un judecator pentru a le inlesni eliberarea.

Printre denun?atorii lui Or Meir se numara Georgeta Craita, incarcerata in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In 2009, Georgeta Craita l-a denuntat la DNA si pe avocatul Clanului Geamanu din Bucuresti, Sever Teodorescu. El i-ar fi pretins femeii suma de 30.000 de euro pentru a influenta judecatorii sa o elibereze din arest preventiv, iar din aceasta suma avocatul ar fi primit 1.000 lei si 500 euro. Pe 5 noiembrie 2009, Sever Teodorescu a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea 5.000 de euro, iar a doua zi a fost arestat preventiv. In decembrie 2009, procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Galati. In februarie 2010, procesul a fost stramutat la Curtea de Apel Bucuresti, la cererea lui Sever Teodorescu. Tot atunci, avocatul a fost mutat din penitenciarul galatean la Rahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.