Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic s-au intors in arestul Politiei Capitalei, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitiei a admis vineri seara cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca astazi recursurile declarate de judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic imediat dupa ce instanta a decis arestarea lor preventiva.

Decizia instantei a fost anuntata cu putin inainte de miezul noptii, vineri, iar pana la ora 1.20, toti cei trei inculpati se intorsesera la arest, informeaza NewsIn.

Judecatorul Florin Costiniu s-a prezentat primul la arestul Politiei Capitalei, alaturi de sotia sa, judecatoarea Viorica Costiniu. Acesta nu a facut declaratii la intrarea in arest, dupa ce, la plecarea de la sediul instantei supreme acesta a fost rezervat in declaratii, Viorica Costiniu fiind cea care a comentat decizia i le-a spus jurnalistilor ca s-a declarat recurs.

Marius Locic a sosit, la putin timp dupa ce Costiniu a intrat in arestul Politiei Capitalei, declarand, inainte de a se prezenta pentru punerea in executie a mandatului, ca are incredere in justitie, care "trebuie sa isi faca datoria", dar ca este surprins de hotararea luata de instanta vineri noaptea.

Al treilea sosit la arestul Politiei din Capitala a fost Costel Casuneanu, in jurul orei 1.20, acesta spunand ca nu este o problema sa stea in arest, pentru ca nu ii este frica. Casuneanu a declarat ca el a spus adevarul in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul Florin Costiniu, singurul dintre cei trei care a asteptat decizia in sala de judecata, a spus la iesire ca pleaca direct la arest. Sotia sa, magistratul Viorica Costiniu, care a fost prezenta in sala de judecata de la Inalta Curte pe tot parcursul judecarii cererii de arestare preventiva a fostului presedinte al Sectiei Civile al ICCJ, a spus ca si-au sustinut nevinovatia, insa se pare ca argumentele lor nu au fost suficiente pentru a o convinge pe judecatoarea Corina Jijiie care a decis arestarea.

Costel Casuneanu si Marius Locic au parasit sediul ICCJ inainte de pronuntarea sentintei. Avocatul lui Costel Casuneanu a spus, insa, ca acesta se va prezenta la arestul Politiei Capitalei in cel mult o ora de la pronuntarea deciziei instantei. La randul lor, avocatii lui Marius Locic au spus ca acesta va pleca si el spre arest.

Aparatorii lui Locic si Casuneanu au mai spus ca au declarat si ei recurs impotriva deciziei de arestare.

Casuneanu si Costiniu, retinuti de DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.