Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca el nu crede in "atacurile energetice", ca nu a dat vina pe acestea pentru pierderea alegerilor, iar vorbele sale au fost "denaturate", el plangandu-se si de faptul ca discutiile pe acest subiect afecteaza dezbaterea despre PSD.

Intrebat despre declaratiile sale si ale unor colegi, care vorbesc despre existenta unor influente ezoterice in campanie, Geoana a raspuns ca vorbele sale au fost "denaturate" din dorinta de senzational si ca el nu crede in aceste lucruri. [Mihaela Geoana: 'Mircea a fost atacat energetic in timpul campaniei']

"Eu nu am vorbit despre asa ceva. Am spus ca am remarcat o persoana care mi s-a parut ca nu avea ce sa caute acolo. Nu cred in aceste chestiunii si nu vreau sa comentez aceste chestiuni. Cred ca s-au denaturat in mod deplasat spusele mele. Nu am vorbit de asa ceva, nu acesta este subiectul", a explicat Geoana.

Presedintele PSD a adaugat ca este "evidenta" dorinta de a implica aceasta dezbatere in campania interna pentru sefia partidului. "Dorinta de senzational si dorinta de a duce in derizoriu sau de a folosi in campania noastra aceste lucruri este evidenta", a completat liderul social-democrat.

Subiectul atacurilor energetice, deschis de familia Geoana, a fost dezbatut intens de catre presa in ultimele zile, in special din cauza faptului ca majoritatea liderilor PSD au ironizat declaratiile lui Mircea Geoana si al sotiei sale. Subiectul a aparut si in presa internationala, inclusiv cea americana, care a scris ca presedintele PSD da vina pentru pierderea alegerilor pe aceste atacuri, lucru pe care Geoana nu l-a spus insa. Televiziunile au dat publicitatii inregistrari in care alaturi de presedintele Basescu, la dezbaterile din campanie, apare Aliodor Manolea, un parapsiholog. De asemenea, luni seara, la RTV, Banicioiu a spus ca Aliodor Manolea, persoana despre care media a spus ca este parapsihologul lui Traian Basescu, a fost si pe la sediul PSD in urma cu ceva vreme si ca a vorbit chiar el cu acesta. De asemenea, senatorul Lia Olguta Vasilescu a spus intr-o interventie telefonica la RTV ca Manolea si-ar fi oferit serviciile PSD pentru campania de la prezidentiale, dar ar fi fost refuzat. Surse din PSD sustin insa ca Manolea l-a insotit si pe Geoana in evenimentele din campaniile trecute. [Acuzatiile "bizare" ale familiei Geoana privind energia negativa au facut inconjurul Americii]


Dancu: Geoana s-a ars in flacara violeta

Sociologul Vasile Dancu este de parere ca Geoana ar avea slabe sanse sa ramana la sefia PSD dupa congres, remarcand ironic ca una dintre cauze ar putea fi ca "flacara asta violeta s-ar putea sa-l fi ars putin". "Eu cred ca mai are putine sanse sa-si pastreze mandatul chiar daca cei care acum fac o cursa lunga si rapida, fiecare sa se extraga din echipa lui, echipa care l-a sustinut pana in ultima clipa. Nu stiu cum vor raspunde urmatorului paradox: Mircea Geoana era bun pentru Presedintia Romaniei, dar nu e bun pentru cea a PSD dupa cateva saptamani pentru ca e aceeasi persoana (...) Cred ca flacara asta violeta s-ar putea sa-l fi ars putin pe Mircea Geoana, dar cel care va participa la aceasta lupta impotriva lui Mircea Geoana, va trebui sa fie cel care-si asuma ideea spusa de Iliescu, sa fie factor de tractiune", a declarat Dancu la Realitatea FM. El i-a nominalizat printre cei care ar putea sa se desprinda de Ion Iliescu, "sa nu mai vina de mana cu el" si sa reformeze partidul pe Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea.

Dancu a mai precizat ca PSD trece in aceste momente printr-o situatie ciudata. "Psihologic as putea-o numi deriva nevrotica de tip evazionist", a spus fostul senator PSD. "Nu vrea sa faca analiza, incearca sa fuga de raspunsul la intrebarea de ce am pierdut alegerile, de acum sunt doua cicluri electorale pierdute si cred ca din acesta cauza suntem penibili", a incheiat Dancu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.