Vicepresedintele CNSAS, Virgil Tarau, a preluat marti atributiile de presedinte al institutiei, dupa ce membrii Colegiului CNSAS au luat act in sedinta de marti de demisia din functie a lui Ladislau Csendes.

Ladislau Csendes a demisionat pe 21 decembrie din functia de presedinte, dar isi va pastra in continuare calitatea de membru al Colegiului. Csendes si-a motivat gestul prin faptul ca asupra CNSAS se fac din nou presiuni, inclusiv prin presa, dar a invocat si motive personale.

Potrivit legii de functionare a institutiei, presedintele Colegiului CNSAS este ordonator principal de credite si asigura gestionarea mijloacelor materiale si banesti ale institutiei. De asemenea, legea, dar si Regulamentul de functionare a institutiei precizeaza ca in absenta presedintelui, atributiile sale se exercita de drept de catre vicepresedinte.

Acelasi regulament mai prevede ca pentru functia de presedinte, vicepresedinte sau de secretar al Colegiului poate candida orice membru al Colegiului, numit in conditiile legii. Candidaturile se depun in termen de o saptamana de la data vacantarii functiilor.

Potrivit unor surse din institutie, vicepresedintele Virgil Tarau, dar si Dragos Petrescu si Laurentiu Tanase, membri ai Colegiului ar intentiona sa candideze pentru postul de presedinte, insa deocamdata niciunul nu si-a depus oficial candidatura. "Nu ne grabim cu alegerile, dl. Tarau a preluat atributiile presedintelui, probabil va dura in jur de o luna pana avem un nou presedinte. Deocamdata, suntem preocupati de faptul ca bugetul CNSAS este mai mic cu peste patru procente", a declarat pentru NewsIn un reprezentant din Colegiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.