Membrii Biroului Electoral Central au decis sa isi reia activitatea duminica dimineata, la ora 8.00. Pana atunci, la Bucuresti urmeaza sa ajunga buletinele declarate nule din 5 judete, iar duminica dupa-amiaza cele din strainatate

BEC si-a suspendat activitatea pana duminica dimineata, pentru ca membrii Biroului sa se odihneasca in urma sedintei maraton de renumarare si reexaminare a voturilor, au declarat surse din BEC. Acestia au precizat faptul ca ca s-au numarat inca o data 72.212 voturi nule.

Din buletinele revalidate, 629 de voturi sunt in favoarea lui Taian Basescu, iar 551 pentru Mircea Geoana.

Buletinele nule din 27 de judete au fost reexaminate de membrii BEC pana astazi la pranz. Fiecare buletin de vot a fost reexaminat de un judecator, alaturi de cate un reprezentat din partidele care ii sustin pe cei doi candidati. Majoritatea buletinelor declarate valide dupa reexaminare aveau o stampila in casuta unuia dintre candidati si o alta in exterior, au explicat reprezentanti ai partidelor politice in BEC. De asemenea, unele stampile atingeau marginea casutei cu numele unuia dintre candidati.

Membrii BEC extimeaza ca renumararea ceruta de CCR se va incheia pana duminica seara.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.

In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale a hotarat reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.