Presedintele PNL Crin Antonescu l-a provocat ieri, la Piatra Neamt, pe contracandidatul sau Mircea Geoana, sa participe totusi la o dezbatere pana la finalul campaniei
Antenescu i-a propus lui Mircea Geoana macar o "semifinala" cu Sorin Oprescu, relateaza NewsIn

Prezidentiabilul liberal s-a lansat duminica intr-un atac dur la adresa lui Geoana, care nu a mai participat la dezbaterea de la Cluj. Acesta a comentat ca, oricat ar dori prietenii liderului PSD sa justifice cu orice pret "lasitatea politica" a candidatului lor, prezidentiabilul PSD trebuie totusi sa participe la o dezbatere.

Antonescu s-a referit, in discursul sau de la Bacau, si la Traian Basescu, ca la un "tiran", iar la Mircea Geoana ca la un "mincinos las". "Romania a stat destul la mana voastra! V-ati ghitftui, v-ati imbogitit! V-ati arajat! Lasati-ne si pe noi sa traim acum in Romania noastra, nu a voastra!", a sustinut acesta.

Presedintele liberal a comentat ca cei doi contracandidati ai sau sunt "nerusinati, ostentativi, nesimtiti". "Vom castiga! Cum a castigat Stavarache la Bacau, cand nu credeau Hrebenciuc si Sechelariu, voi castiga eu la Bucuresti, cand nu cred Basescu si Geoana!", a adaugat Antonescu.

Atacurile la adresa lui Mircea Geoana din cauza neparticiparii acestuia la dezbaterea de la Cluj au continuat si in cadrul mitingului de la Piatra Neamt, unde candidatul PNL a prezentat intreaga situatie sub forma unei povesti cu tente ironice: "Am vazut acum cateva zile ca viteazul nostru domn Mircea Geoana se plimba liber prin curte, ii dadusera drumul la joaca Hrebenciuc si Vanghelie si, umbland prin curte voios, a sarit pe gard si l-a luat gura pe dinainte. A inceput sa strige la Traian Basescu, a inceput sa latre la cainele cel mare si a spus ca vrea o confruntare in orice oras universitar al tarii, de exemplu la Cluj. Spre ghinionul lui, cainele cel mare trecea pe ulita si l-a auzit si a latrat scurt: La Cluj, vino maine! A iesit gospodarul Viorel Hrebenciuc si a luat iepurasul de urechi si i-a zis: Treci in casa ca te mananca! si a plecat la Macin si i-a transmis lui Basescu ca a glumit, ca nu acum, ca alta data.".

"Domnule Viorel Hrebenciuc, te rog frumos, lasa-l pe Mircea Geoana sa vina la confruntarea electorala! Daca nu-l lasati sa-l vada romanii, in fata mea, in fata celorlalti candidati, luati-va papusa si plecati acasa! Lasati-ne Romania!", a continuat acesta.

Intrebat, in timpul unei conferintei de presa, daca a stabilit vreo intalnire cu presedintele PSD, care a lansat public o invitatie pentru ultima saptamana de campanie, Antonescu a comentat ca trebuie sa-si organizeze "cu grija" agenda, "luand sub beneficiul de neseriozitate invitatiile domnului Geoana."

  • "Domnul Geoana unde e?"
"Pentru domnul Geoana ramane valabil ce am spus si pentru domnul Basescu: oriunde, oricand, oricum. Pe Geoana il doresc cu precadere la o dezbatere si ii cer oficial lui Viorel Hrebenciuc sa ii dea voie. Ii garantez integritatea, securitatea, dar nu poate termina totusi campania electorala crezand ca se va califica in turul doi numai pentru ca se inversuneaza Cristoiu si altii sa spuna asta de dimineata pana seeara. Sa-i dea drumul o ora lui Mircea Geoana singur. Il aducem acasa, garantam", a mai comentat Antonescu.

Indignarea lui Antonescu pentru faptul ca liderul PSD nu vrea sa participe in dezbateri publice nu s-a oprit insa. "Mircea Geoana vrea sa vorbeasca singur, Mircea Geoana vrea sa citeasca foile pe care i le dau altii. Il chem pe Mircea Geoana sa vorbim despre subventiile la agricultura, despre medicamentele compensate (...) Il chem pe mincinosul Mircea Geoana sa vorbim de salariile profesorilor, intr-un an de zile in care a avut ministerul educatiei! Mircea Geoana, ia-l de mana pe Traian Basescu, seful tau si asociatul tau, si plecati! Eu, Crin Antonescu, candidez impotriva voastra! A venit randul nostru!", s-a adresat acesta alegatorilor.

De altfel, liderul liberal l-a ironizat pe contracandidatul sau social-democrat, amuzandu-se totodata: "Domnul Geoana unde e, stiti? Am impresia ca o sa fie nevoie sa ii tinem calea la un moment dat, cand merge pe jos, sa ne deghizam in pesedisti, sa-i iesim in cale si sa-i zicem: Mircea, hai sa facem o dezbatere!".

Liderul liberal a fost intrebat si despre declaratiile colegilor sai de partid cu privire la posibilele aliante cu PSD dintre tururi sau chiar dupa turul doi, el insa limitandu-se la a preciza faptul ca "Mircea Geoana nu va fi presedinte al Romaniei niciodata, ca nu poate. Nici daca nu ar mai candida nimeni, am convingerea ca s-ar intampla ceva si Geoana nu ar putea sa iasa presedinte", a adaugat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.