O miscare politica spectaculoasa este clocita in laboaratoarele PDL, scopul fiind eliminarea lui Antonescu si Oprescu din finala prezidentiala, in favoarea lui Mircea Geoana, candidatul pe care actualul presedinte si-l doreste cu disperare drept adversar in turul doi.
Potrivit Inpolitics, Basescu ar fi dat ordin capilor PDL sa reactiveze "reteaua EBA" creata la alegerile europene din vara si sa o mobilizeze in beneficiul candidatului PSD, pentru a-l ajuta sa se desprinda cistigator al locului doi pe 22 noiembrie.

De ce il vrea Basescu pe Geoana in finala?


In decurs de numai citeva zile, Basescu a avut doua declaratii care ascund multe: prima, ca si-l doreste adversar in turul doi pe Geoana, a doua, ulterioara, ca si-l doreste pe Geoana, dar crede ca va lupta, totusi, contra lui Antonescu.

Potrivit Inpolitics, Explicatia e aceea ca sondajele de opinie reale marcheaza o lupta umar la umar intre candidatul PNL si cel al PSD, cu un usor avantaj pentru Antonescu. Astfel, pentru ca planurile presedintelui sa se poate indeplini, Geoana trebuie ajutat sa intre in turul doi si ce metoda ar fi mai buna decat "metoda EBA".

Aceasta "reteta" i-ar garanta castigul lui Basescu la prezidentiale. Reteta presupune ca filialele PDL din tara vor crea o retea formata din cite zece membri de filiala, bine stabiliti si inregistrati, care vor avea misiunea sa voteze cu Mircea Geaona. Aceeasi strategie i-a garantat Elenei Basescu 4,22 procente la alegerile europarlamentare din vara.

Citit mai multe in Inpolitics.ro



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.