Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a declarat luni ca social-democratii si democrat-liberalii au convenit in sedinta coalitiei ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in data de 22 noiembrie, data care va trebuie oficializata printr-o Hotarare de Guvern.
"S-a discutat in sedinta coalitie ca data cea mai probabila, deci se pare ca este acceptata de ambele parti, pentru 22 noiembrie", a declarat Olguta Vasilescu, intrebata fiind pentru cand s-a stabilit organizarea alegerilor prezidentiale.

Guvernul are in vedere in stabilirea zilei alegerilor prezidentiale datele de 22 sau 29 noiembrie, decizia urmand sa fie luata, prin Hotarare de Guvern, in baza unei OUG pentru modificarea alegerilor care va fi discutata luni in coalitie, au declarat vineri pentru NewsIn surse guvernamentale. [Cand vor avea loc alegerile prezidentiale?]

Proiectul Ordonantei de Urgenta de modificare a Legii alegerilor prezidentiale a fost dezbatut in Guvern joi seara, urmand sa fie adoptat in cursul saptamanii viitoare.

Potrivit unui comunicat, "proiectul nu contine modificari legate de drepturile electorale, ci doar completari care vor permite organizarea sectiilor de votare si a intregului proces electoral, in conditiile in care, in acest an vor avea loc, pentru prima data, alegeri pentru functia suprema in stat, separat de alegerile pentru Parlamentul Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.